M I N D F U L N E S S

Leer in 8 stappen je aandacht te trainen met mindfulness waardoor je niet alleen meer ontspannen bent, minder piekert en beter slaapt. Je zit lekker in je vel, geniet weer en je wordt er ook nog effectiever van omdat je je beter kunt focussen. Meer rust in je hoofd, je lijf, je leven. Stel je eens voor. Hoe zou dat zijn?

Herken je dit?

Je hebt stress en bent gespannen.
Je to-do lijst is eigenlijk nooit af en je staat altijd 'aan'.
Je kunt niet meer ontspannen en ongedwongen genieten.
Je piekert en je weet niet hoe je die denkmachine moet stoppen.
Je bent prikkelbaar, slaapt slecht en wordt niet uitgerust wakker.
Je bent snel afgeleid, afwezig en mist overzicht en focus.
Zelden ben je 'in het nu'. Je bent altijd bezig met wat nog moet of wat is gebeurt.

Als je je in een of meer punten herkent dan is de mindfulness training iets voor jou.

Volg de mindfulness training

Wat is mindfulness?

De 8 weekse Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) training is ontwikkeld aan de Universiteit van Massachusetts. Het is een combinatie van oosterse wijsheid en westerse psychologie. Een nuchtere training, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat mindfulness tot één van de meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot stressreductie. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat alleen.

De mindfulness training wordt vaak ‘aandachttraining’ genoemd. Want dat is wat we doen, de aandacht trainen. Dat is nog niet zo gemakkelijk en hard nodig. Onze aandacht is namelijk vaak “all over the place”, behalve in het hier en nu. We piekeren over het verleden of maken ons zorgen over dingen die misschien gaan komen. Voor je het weet zit je zo vast in je eigen (negatieve) gedachtenspiraal en handel je keer op keer op de automatische piloot, zonder er bij stil te staan of dat dat altijd even constructief is.

In de mindfulness training leer je je innerlijke processen te observeren. Zo word je je bewust van je automatische patronen in denken, voelen en doen. Je ontdekt hoe je je eigen geluk saboteert en wat je kunt doen om je destructieve patronen te doorbreken zodat je op een nieuwe, bewustere manier richting kunt geven aan werk en leven.

Once she stopped rushing through life,
she was amazed how much more life she had time for.

Ervaring

piekeren mindfulness meditatie cursus training online Ingrid

“Toen ik moeder werd veranderde alles. Ik maakte me zorgen, voelde me enorm verantwoordelijk en samen met mijn drukke werk, het huishouden en mijn relatie die ook veranderde, nam ik geen tijd meer voor mezelf. Ik werd moe, piekerde eindeloos over bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen, mijn werk, wat anderen van mij vonden of mijn relatie. Ik was te moe om te sporten, at ongezond en voelde me futloos. Tot ik met de mindfulness training aan de slag ging. Ik pieker nu veel minder, geniet meer en heb eindelijk de energie weer terug om bijvoorbeeld te sporten!”

Ingrid
Logopedist

Hoe ziet de mindfulness training er uit?

De mindfulness training is praktisch, persoonlijk en wetenschappelijk bewezen. De training bestaat uit 8 lessen elk met een eigen thema. Mindfulness leer je vooral door te oefenen en te doen. Je ontdekt verschillende aandachts- en concentratieoefeningen waaronder diverse zitmeditaties, liggende meditaties en bewegingsoefeningen. Daarnaast leer je aan de hand van inzichtsoefeningen hoe jij stress opbouwt, wat jouw ‘ingesleten’ patronen zijn en hoe je deze kunt doorbreken. Naast de wekelijkse lessen oefen je thuis ongeveer 30 minuten per dag zodat je steeds bewuster wordt, patronen gaat herkennen en nieuw gedrag aanleert. Zo werk je in 8 weken aan meer rust in je hoofd, je lijf en je leven.

Mindfulness thema's

Deze thema’s komen aan bod in de mindfulness training

Resultaten

 

Je hebt minder stress
Je piekert minder
Je zit lekkerder in je vel
Je geniet meer van dit moment
Je kunt je beter ontspannen
Je ervaart meer rust
Je slaapt beter
Je kijkt milder naar jezelf
Je gaat beter met uitdagingen om
Je zelfvertrouwen neemt toe
Je kunt je beter concentreren
Je wordt effectiever
Lichamelijke klachten nemen af
✓ Je staat in je kracht

Praktisch

Je kunt de mindfulness training op verschillende manieren volgen:

Online
mindfulness
training

€297*
 • 8 online lessen op video
 • Inspirerend werkboek
 • Meditaties op mp3
 • Besloten supportgroep
 • Wekelijkse live Q&A’s
 • Onbeperkte deelname
 • *vergoeding mogelijk

 


Data 2022:
25-4, 2-5, 9-5, 16-5, 6-6, 13-6, 20-6, 27-6
Tijdstip: 19:30 – 21:00 uur
Locatie:
 Online, gemakkelijk vanuit huis

1-op-1
mindfulness
training

€1297*
 • 3 maanden 1-op-1 begeleiding
 • Vrijblijvend intakegesprek
 • 8 sessies van 1 uur
 • Watsapp support tussendoor
 • Afrondend gesprek
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke situatie en behoefte
 • Inspirerend werkboek
 • Meditaties op mp3
 • Op maat gemaakte oefeningen
 • Geen wachtrij, snel starten
 • Kaartendeck cadeau
 • *vergoeding mogelijk

 

Data: ma. wo. & vr.
Tijdstip: overdag
Locatie: Online of in Rijsbergen bij Breda

Online mindfulness training mbsr mbct

Over mij

Hi! Ik ben Suzan Oostvogels. Als psycholoog, trainer & coach heb ik de afgelopen jaren meer dan 1000 mensen mogen begeleiden op hun inner journey naar meer rust, ruimte en richting.

In 2011 begon mijn eigen inner journey toen ik mezelf compleet voorbij rende. Mijn piekerhoofd draaide overuren. Ik lag uren te malen over wat ik beter had kunnen doen die dag of ik was aan het denken over wat er allemaal nog moest. Ik maakte veel te lange dagen want het werk was nooit af en nooit goed genoeg. Zowel ik als mijn hoofd gingen maar door, en door en door. Ik moest dingen loslaten, minder perfectionistisch zijn, mezelf accepteren zoals ik was en vooral ook ontspannen. Goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. Maar hoe dan?

Geen idee. Tot ik besloot om met mindfulness aan de slag te gaan. Waar ik het eerst nog zweverig vond, laat staan dat ik er tijd voor had, ontdekte ik stap voor stap dat mindfulness helemaal niet zweverig of ingewikkeld hoeft te zijn. Wat ben ik blij dat ik, ondanks mijn weerstand, die keuze heb gemaakt.

Ik leerde ontspannen, ging weer genieten en ontdekte hoe ik het beste uit mezelf kon halen zonder mezelf voorbij te rennen. Ik kreeg door mindfulness zelfs meer gedaan in minder tijd en ik weet dat dit ook voor jou mogelijk is. Ook al denk je nu misschien dat het zweverig is. Of niets voor jou. Dat dacht ik ook. Maar je bent hier niet voor niets.

Hou zou het zijn als je...

Minder last hebt van stress, angst en somberheid?
Meer ontspanning, innerlijke rust en kalmte ervaart?
Lekker in je vel zit en weer kunt genieten?
Rust in je hoofd hebt en minder piekert?
Constructiever met uitdagingen omgaat?
Beter slaapt, minder moe bent en meer energie hebt?
Meer zelfvertrouwen hebt en je echt in je kracht voelt?
Beter focust, makkelijker concentreert en effectiever werkt?

Dit is ook voor jou mogelijk, écht.

Doe mee met de mindfulness training

Doelgroep

Voor wie is de mindfulness training?

Mindfulness is iets voor jou als je:

 minder stress wil ervaren
last hebt van angstklachten
worstelt met stress- en burn-outklachten
minder negatief wil zijn
een (volgende) depressie wil voorkomen
jezelf beter wil leren kennen
 de kwaliteit van je leven wil verbeteren
 minder wil piekeren
effectiever wil omgaan met lastige gedachten
zoekt naar innerlijke rust en ontspanning
 last hebt van vermoeidheid en/of slapeloosheid
beter wil omgaan met chronische lichamelijke klachten
 meer wil genieten
bewuster in het leven wil staan

Mindfulness is niets voor jou als je:

X midden in een ingrijpende levensgebeurtenis zit zoals een scheiding, verhuizing of net na een overlijden. Als dat het geval is kun je beter even wachten met de mindfulness training.

X Als je momenteel in behandeling bent bij een psycholoog of medicatie gebruikt overleg dan met je huisarts, psycholoog of psychiater over je deelname aan de mindfulness training.

Ervaringen

mindfulness minder stress dordrecht online suzanne

“Suzan is mega gepassioneerd en heeft veel ervaring. Dit kun je merken aan de hoeveelheid voorbeelden en hoe ze dingen helder weet uit te leggen. Ze heeft direct een passend en praktisch antwoord op elke vraag. Zweverig? Er is niks zweverigs aan down-to-earth aandachttraining. Sporten is ook niet zweverig, je traint alleen een andere spieren. Suzan bedankt! Door jouw begeleiding kan ik meer genieten van het moment. Ik ben meer ontspannen en na jaren weer in contact met mezelf en mijn gevoel.”

Suzanne
Jeugdreclasseerder
online mindfulness training ervaring

“De online mindfulness training vind ik een absolute aanrader. Je krijgt veel persoonlijke aandacht, een uitgebreide uitleg/introductie per week, duidelijk, behapbaar en fijn leesvoer en super fijn om te oefenen met de meditaties. Ik ben erg blij dat ik de keuze gemaakt heb om bij Suzan deze training te volgen. De manier waarop Suzan het aanbiedt vind ik een hele fijne no-nonsense manier die me veel inzicht geeft, ik ben me bewust van keuze momenten en daardoor ervaar ik meer rust.”

Janneke
Jeugdzorg
lynda online mindfulness

“In eerste instantie had ik geen idee of het mij iets zou brengen maar na de 8 weekse training weet ik nu dat dit zó ontzettend fijn is. Het heeft mij inzicht gegeven in vele dingen en heb ook mijzelf beter leren kennen. Al jaren leef ik met veel pijn en wist niet hoe hier mee om te gaan maar door de mindfulness heb ik een weg gevonden om dat wel te kunnen. Ik heb jaren in een neerwaartse spiraal gezeten maar door de mindfulness klim ik nu weer omhoog. En dat is echt een verademing kan ik je zeggen. Mindfulness is niet moeilijk maar je moet het jezelf wel gunnen om het te beoefenen. En als je het eenmaal te pakken hebt wil je nooit meer anders. Suzan is een hele fijne persoonlijkheid die je daar geweldig bij kan coachen.”

Lynda

Veelgestelde vragen

Antwoord op  veel gestelde vragen

Is mindfulness niet zweverig of religieus?

Dit is het grootste misverstand dat er bestaat over mindfulness. Ik beloof je, er is niets zweverigs aan leren hoe je geest werkt. De training is wetenschappelijk bewezen. Omdat er steeds meer onderzoeken zijn die laten zien dat mindfulness werkt, gaan ook steeds meer mensen de training volgen. Gewoon omdat het echt werkt. Er is ook niets religieus of godsdienstig aan mindfulness. Je kunt de mindfulness training eerder zien als een levensfilosofie met praktische tools die bijdragen aan een gelukkiger leven!

Waaruit bestaat de online mindfulness training concreet?

De online mindfulness training bestaat uit:

 • 8 x mindfulness lessen op video
 • 8 x werkboek met theorie & inspiratie
 • 8 x weekoverzicht om uit te printen
 • 8 x reflectie formats om te verdiepen
 • 30 x unieke meditaties op mp3
 • Zelftests, checklists, FAQ’s per thema, boekentips, gedichten en verhalen

Je kunt de training helemaal zelfstandig doorlopen. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Gedurende de cursus van 8 weken begeleid ik elke week een fijne live sessie via ZOOM waarin we samen mediteren, ik nog meer uit zal leggen, uitgebreid inga op je vragen en je inspireer op jouw pad.

Ik ben heel onrustig, is mindfulness wel iets voor mij?

Dit dacht ik zelf ook toen ik met mindfulness begon. Ik hield helemaal niet van stilzitten en was het liefste de hele dag in de weer. Weet dat om te kunnen mediteren je echt niet rustig hoeft te zijn. Juist als je zo onrustig bent is er zoveel winst te behalen.

Hoeveel tijd moet ik vrij houden voor de dagelijkse meditatie oefeningen?

Na elke mindfulness les krijg je een mix van korte en lange meditatie oefeningen op mp3 die naadloos aansluiten op het thema van de betreffende les. De kortste mindfulness oefening duurt drie minuutjes, de langste oefening 30. Als je uitgaat van dagelijks 30-40 minuten zit je helemaal safe.

Wordt de mindfulness training vergoed? Ook online?

Het is mogelijk de mindfulness training gedeeltelijk of in sommige gevallen helemaal vergoed te krijgen. Dit geldt ook voor de online mindfulness training.

Ik ben lid van de beroepsvereniging VMBN en gecertificeerd tot mindfulness trainer in de hoogste categorie. Dit is nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Lees hier hoe het werkt en welke verzekeraars vergoeden.

Daarnaast kun je bij je werkgever navragen of deze bereid is de kosten van een mindfulness training te betalen. Veel werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar of zijn bereid om de training te betalen.

Wat is het voordeel van een online mindfulness training?

In het begin was ik zelf wat sceptisch. Levert het online volgen van de mindfulness training wel genoeg op? In 2016 besloot ik om de mindfulness training online te geven en het maar te gaan ervaren. Wonderbaarlijk genoeg zag ik dat de resultaten van de online training en de fysieke groepstraining exact gelijk waren! Ik heb daarom besloten om me nog meer te richten op de online mindfulness training. De voordelen van het online volgen van de mindfulness training zijn:

Wanneer jou het uit komt

Het grote voordeel van de online mindfulness training is dat je kunt oefenen wanneer het voor jou uitkomt. Er zijn geen bijeenkomsten waar je heen moet op een bepaalde avond/tijd. Je kunt de mindfulness training volgen wanneer het in jouw agenda past en zo vaak als je wil de online lessen terugkijken.

Op je eigen tempo

Daarnaast kun je de mindfulness training in je eigen tempo volgen. Er is niemand die iets van je eist of onderdelen die je op tijd af moet hebben. Je doet alles op je eigen tempo en alle materialen blijven voor altijd tot je beschikking. Dit zorgt voor rust. Het laatste wat je wil is nog meer stress en verplichtingen, toch?

Lagere kosten

Het volgen van de online mindfulness training is even effectief als de fysieke training. Het grote voordeel is dat het een stuk goedkoper is dan de fysieke mindfulness training. Die kost 497 euro. Je bent dus echt een stuk voordeliger uit. Dit komt omdat ik geen kosten heb voor locatie huur of het drukken van werkboeken. We werken met dezelfde meditaties en materialen gebaseerd op de officiële MBSR / MBCT training en ik ben er om jou te begeleiden door het proces!

Geen reistijd

Daarnaast bespaar je tijd als je de mindfulness training online volgt. Je hoeft namelijk niet op een bepaalde plek aanwezig te zijn, maar je volgt alle mindfulness lessen vanuit huis. Dit bespaart je reistijd en die tijd kun je besteden aan de mindfulness oefeningen!

Meer begeleiding

Het klinkt misschien gek, maar in de online mindfulness training krijg je zelfs meer begeleiding dan bij de fysieke training. Omdat je elke ronde die ik geef weer opnieuw mee kunt doen, krijg je dus meer begeleiding dan in een standaard 8 weekse mindfulness training.

Zo vaak training volgen als je wil

Je behoudt toegang tot alle mindfulness lessen en materialen. Ook blijf je na de online training toegang houden tot de Facebook groep en de online live sessies via ZOOM. Dat betekent dat je de online mindfulness training niet alleen meerdere malen kunt volgen, maar ook  toegang blijft houden tot mijn coaching. Niet alleen maar 8 weken zoals in de normale training, maar zolang als ik de training geef.

Ik heb het heel druk. Wat als het tempo te hoog ligt voor me?

Ik weet hoe jij je voelt. Toen ik met mediteren begon had ik het ook onwijs druk. Er moest nog zoveel. En het mooie is dat je door te mediteren juist tijd overhoud. Maar dit kost natuurlijk eerst wel tijd. Dat snap ik maar al te goed. Daarom kun je de mindfulness training volgen op je eigen tempo. Je hebt levenslang toegang tot alle materialen en kunt alle lessen terugkijken wanneer het voor jou past.

Ik ben bang dat ik er aan begin en het niet afmaak

Ik snap je gevoel. Dit is wat er vaak gebeurt met online programma’s die je op eigen houtje moet doorlopen. Je kunt het in je eigen tijd en tempo doen, maar er is geen plek om vragen te stellen, om support te vinden als je het lastig hebt en het is soms enorm lastig als je alle motivatie uit jezelf moet halen om het vol te houden. Ik weet uit ervaring, als je er alleen voor staat dan is de kans groot dat je het laat versloffen en er niet aan toekomt.

Deze training is anders, je staat er namelijk niet alleen voor! Je maakt deel uit van een onwijs liefdevolle en inspirerende community van mensen die je begrijpen, die je ondersteunen en er echt voor je zijn. Ook ik ben er om jou te coachen en te supporten. Dus heb je een moeilijk moment, dan help ik je er doorheen. Je hoeft het echt niet alleen te doen!

Wat als ik het niets vind?

Als de online mindfulness training je om welke reden dan ook niet bevalt, dan krijg je binnen 14 dagen na aanschaf gewoon je geld terug. Ik ben er heilig van overtuigd dat de online mindfulness training zoveel in zijn mars heeft en eigenlijk veel meer waard is dan 297 euro. Eigenlijk zou ik er 497 euro voor moeten vragen, net als in de fysieke training. Het kan je leven daadwerkelijk veranderen. Mits je met de juiste commitment aan de slag gaat natuurlijk. Zonder oefening natuurlijk geen effect 🙂

De online training lijkt me waardevol, maar ik twijfel over de kosten.

Geld uitgeven is altijd spannend. Check eerst je verzekering, misschien wordt de training (deels) vergoed. Doe ook echt navraag bij je werk. Veel werkgevers hebben ontwikkel- en opleidingsbudgetten waar de training voor in aanmerking kan komen. Ook wordt de training vaak ingezet als uitval preventie of bij burn-out herstel. Voor werkgevers is het dus positief wanneer jij wil werken aan een frisse geest.

Kijk daarnaast eens hoe jij je geld nu besteed. Wees eerlijk naar jezelf toe. Word je echt gelukkiger van dat extra paar schoenen of die nieuwe jas? Hoe belangrijk is het voor je om meer ontspannen te zijn? Minder stress te ervaren, effectiever te worden en simpelweg gelukkiger te zijn?

Besef dat de investering die je doet een investering is in jezelf en jouw ontwikkeling. Dit zorgt er voor dat je lekker in je vel komt en uiteindelijk het beste uit jezelf gaat halen. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je omgeving.

Vraag jezelf af; wat kost het? En vooral ook wat levert het me op? Wat is het me waard als ik meer ontspannen ben? Als ik meer rust heb? Als ik beter slaap? Liever ben voor mezelf en anderen? Als ik effectiever werk? En meer geniet? Vraag jezelf ook af, wat kost het me eigenlijk als ik doorga zoals ik deed? Als ik niets verander? Als ik door blijf rennen en hollen?

Als je het omrekent is jouw investering voor meer rust in je hoofd, je lijf en je leven slechts 0.80 per dag (297/365 dagen). Wat zou je elke dag kunnen laten zodat je per dag 1 euro overhoudt?

Ik twijfel tussen de online mindfulness training en de individuele training, wat past beter bij mij?

Twijfel je over deelname aan de online mindfulness training of de individuele variant? Dat snap ik. Laten we samen in de vrijblijvende intake onderzoeken wat het beste past bij jou en jouw persoonlijke situatie.

Ik wil al gelijk beginnen, kan dat ook?

De online mindfulness training kun je in principe helemaal zelfstandig doorlopen. Dus als je wil kun je nu al gelijk beginnen met de training, ookal duurt het nog even voor de live & online sessies starten.

Als je op de aanmeld button klikt dan kun je, na betaling, gelijk diezelfde dag nog van start met de training.

 

Ik heb mij aangemeld voor de online training, hoe gaat het nu verder?

Als je met de online mindfulness training mee doet dan kun je, nadat je hebt betaald, gelijk beginnen met de eerste les. Je krijgt hier automatisch een mailtje van in je mailbox.

Ook zal ik je uitnodigen voor de besloten Facebook groep waar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en elkaar kunt supporten.

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben er elke week, gedurende de komende 8 weken, om jou te coachen en begeleiden in de live sessies via ZOOM. Hierin mediteren we samen. Ik beantwoord jouw vragen. Zal verdiepende teachings geven en natuurlijk trek ik ook een kaart om de week mee in te nemen. Zo werken we in 8 weken aan meer rust in je hoofd, lijf en leven.

Zo lang ik het programma geef, kun je elke nieuwe reeks opnieuw ook weer meedoen met de live classes en daarin al je vragen aan me stellen. Ik ben er voor jou. Echt.

 

Staat jouw vraag er niet bij of twijfel je nog?
Neem dan gerust contact met mij op.

Hoe zou het zijn als jij...

eindelijk rust in je hoofd zou hebben, lekker in je vel zou zitten en energie over zou hebben voor leuke dingen?

Doe mee met de mindfulness training