EP 15 // Metta als tegengif voor angst

Podcast suzan oostvogels rust
Ooit onderwees de Boeddha metta meditatie als tegengif voor angst, boosheid en haat. Juist nu met corona is metta meditatie essentieel zodat we ons hart kunnen (blijven) openen. Bij metta meditatie gaat het vooral om de intentie liefde te sturen. Want soms voel je liefde. Maar soms komt er juist verdriet. Voel je niets. Of is er alleen maar weerstand.

In het begin kan het lastig zijn om liefde te sturen naar jezelf. Dat is heel normaal. Geef ook die tranen, die weerstand of het niet-voelen maar compassievolle aandacht. Merk wat het met je doet en maak daar zoveel mogelijk vriendelijk ruimte voor. Want alleen zo groei je in liefde. Ook je tranen verdienen liefde. Ook je weerstand. Zelfs het niet-voelen verdient liefde.

Soms is het fijn te weten dat er veel onderzoek is gedaan naar deze vorm van meditatie, want misschien vindt de innerlijke criticus het allemaal wat soft, word je overweldigd door emoties of voel je niets en denk je dat het toch niet voor je werkt. Weet dat deze vorm van meditatie heel krachtig is en veel positieve effecten kent. Ookal merk je dat soms niet direct.

In deze Podcast vertel ik je meer over metta en waarom juist in deze corona tijd het belangrijk is te oefenen met deze meditatie techniek.

 

 

Itunes Soundcloud Spotify

 

 

Ps. Ben je enthousiast over deze podcast? Je maakt me blij als je een review achterlaat op Itunes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *