Verhalen van anderen

” Suzan is een mooi en warm persoon. Ik heb zowel de online mindfulness als de online zelfcompassie training bij haar gevolgd. Ze is geduldig en neemt alle tijd om dingen uit te leggen of om op het juiste moment een vraag te stellen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en ervaar veel meer rust dan voorheen! Ook lach ik meer en zie ik de dingen een stuk minder zwaar in. Heel waardevol. Ook dat ik nu na het afronden van de cursus gewoon weer mee kan doen vind ik heel prettig. Ik kan alleen maar zeggen, dankjewel Suzan! “

Ilonka
OK medewerker

“De online zelfcompassie training heb ik ervaren als een hele diepgaande training. Veel van de stof heb ik ook al wel, op net een wat andere wijze tijdens opleidingen, eerder tot me genomen. Toch heeft de online zelfcompassie training mij persoonlijk net weer wat meer verdieping gegeven. Suzan heeft de online zelfcompassie training zorgvuldig opgebouwd, heel precies en mooi vormgegeven en uitgewerkt. De oefeningen doen me goed, ik kies wat bij me past, en ik zet daarmee dan toch weer een stap naar meer zelfcompassie en compassie naar de ander. Ga zo door Suzan!”

Anne
Therapeut

” Door deel te nemen aan de online zelfcompassie training heb ik geleerd om meer met mezelf in verbinding te zijn en vanuit meer liefde, kracht en wijsheid het leven te ervaren. Ik ervaar nu een natuurlijke flow in mijn leven, en dat is zo fijn.

Het is erg fijn om in je eigen tijd, ruimte en tempo te werken aan jezelf. De training is informatief, super praktisch en daarmee erg helder. De inhoud voelt gedegen, stevig en absoluut in verbinding! Met boven en beneden.”

Birgit
Jeugdzorg
Michael zelfcompassie ervaring

“Na de mindfulness was ik zoek naar verdieping en had het idee nog niet klaar te zijn. Ik was erg kritisch op mezelf en dat veroorzaakte ook dat ik minder positief was.

Het luisteren, voelen, uitspreken en schrijven in de zelfcompassie training heeft enorm geholpen om te ontdekken wat er leeft in mij. Ik had niet verwacht dat dat zoveel impact zou hebben. In privé en werk merk ik dat ik rustiger ben en goed nadenk over wat goed voor mij is en dit ook zo te benoemen.

Suzan heeft een schitterend programma neergezet. Alle respect daarvoor! Ik heb een hele mooie training gevolgd met leuke medecursisten. Jammer dat het alweer afgelopen is want ik keek, ondanks soms pittige thema’s, er toch wel elke keer naar uit om met de zelfcompassie training aan de slag te gaan.”

Michael
Planner
ik zat er doorheen coach psycholoog

“Als je in je hectische leven op zoek bent naar rust en een coach die je helpt om keuzes te maken vanuit je gevoel in plaats vanuit je hoofd, dan ben je bij Suzan aan het juiste adres. Ze leert je dat keuzes gemaakt vanuit je hart, altijd de juiste zijn en zo kan je ruimte creëren om te doen wat goed is voor jou. Zowel zakelijk als privé. Een absolute aanrader!”

Kristel
Ondernemer
lynda online mindfulness

“In eerste instantie had ik geen idee of het mij iets zou brengen maar na de 8 weekse training weet ik nu dat dit zó ontzettend fijn is. Het heeft mij inzicht gegeven in vele dingen en heb ook mijzelf beter leren kennen. Al jaren leef ik met veel pijn en wist niet hoe hier mee om te gaan maar door de mindfulness heb ik een weg gevonden om dat wel te kunnen. Ik heb jaren in een neerwaartse spiraal gezeten maar door de mindfulness klim ik nu weer omhoog. En dat is echt een verademing kan ik je zeggen. Mindfulness is niet moeilijk maar je moet het jezelf wel gunnen om het te beoefenen. En als je het eenmaal te pakken hebt wil je nooit meer anders. Suzan is een hele fijne persoonlijkheid die je daar geweldig bij kan coachen.”

Lynda
jojanneke mindfulness online

“In 2016 volgde ik de online mindfulness training al eens bij Suzan. Ik heb recent de training nogmaals gevolgd met alle updates. Allereerst, ik vond de training al super fijn om te volgen! Suzan heeft het nog meer ‘eigen’ gemaakt en daardoor is het heel fijn om te volgen. De opbouw en volgorde werkt voor mij heel goed! Het gemak om op mijn mobiel in te loggen en de oefeningen die ik gelijk kan luisteren vind ik echt heel prettig. Tegen mensen die nog twijfelen zou ik willen zeggen: gun jezelf deze tijd en het is het echt waard! Een fijne, oprechte en no nonsense training waarbij je tot echte inzichten & veranderingen kan komen.”

Johanneke
online mindfulness training ervaring

“De online mindfulness training vind ik een absolute aanrader. Je krijgt veel persoonlijke aandacht, een uitgebreide uitleg/introductie per week, duidelijk, behapbaar en fijn leesvoer en super fijn om te oefenen met de meditaties. Ik ben erg blij dat ik de keuze gemaakt heb om bij Suzan deze training te volgen. De manier waarop Suzan het aanbiedt vind ik een hele fijne no-nonsense manier die me veel inzicht geeft, ik ben me bewust van keuze momenten en daardoor ervaar ik meer rust.”

Janneke
online mindfulness ervaring

“Ik ervaar nu veel meer rust in mijn hoofd. Ik voel me prettiger, minder gestresst en overzie dingen veel beter. Daarnaast geniet ik veel meer van de leuke dingen!”

Albertine
Changemanager
piekeren mindfulness meditatie cursus training online Ingrid

“Toen ik moeder werd veranderde alles. Ik maakte me zorgen, voelde me enorm verantwoordelijk en samen met mijn drukke werk, het huishouden en mijn relatie die ook veranderde, nam ik geen tijd meer voor mezelf. Ik werd moe, piekerde eindeloos over bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen, mijn werk, wat anderen van mij vonden of mijn relatie. Ik was te moe om te sporten, at ongezond en voelde me futloos. Tot ik met de mindfulness training aan de slag ging. Ik pieker nu veel minder, geniet meer en heb eindelijk de energie weer terug om bijvoorbeeld te sporten!”

Ingrid
Logopedist
online leren mediteren ervaring

“De mindfulness training van Suzan heeft mij enorm geholpen. Ik had veel last van piekeren en daardoor slapeloze nachten om de meest onbelangrijke onderwerpen. Met de mindfulness oefeningen heb ik geleerd naar mijn gedachten te kijken zonder erover te oordelen maar enkel te voelen wat het met me doet. Hierdoor krijg je ruimte in je hoofd en komen de gedachten op afstand te staan. Daarnaast heeft mindfulness mij in laten zien hoe gejaagd ik mijn leven leid en hoeveel ik mezelf continu verplicht te doen; ik moet, ik moet ik moet…

Ik heb door de mindfulness training geleerd beter voor mezelf te zorgen, tijd voor mezelf te nemen, geen 10 dingen tegelijk maar gewoon een voor een en soms kan iets ook best even wachten. Tot slot heeft mindfulness mij geleerd om bewust in het moment te zijn, niet alweer met het volgende moment of nog met het vorige moment bezig te zijn maar puur in dit moment te zien, te voelen en te genieten!”

Judith
Vastgoedbeheer
ervaring nanieke arts mindfulness

“Ik heb de coaching bij Suzan ervaren als down-to-earth, praktisch en verdiepend. Ik kan nu beter bepalen waar mijn grens ligt, ben een stuk positiever ingesteld  en milder voor mezelf. Door met Suzan aan de slag te gaan heb ik meer energie, zelfvertrouwen en geniet ik weer van de dingen die ik doe.”

Nanieke
Huisarts
ondernemer coaching stress

“Na een aantal vervelende en erg drukke jaren had ik verschillende gesprekken met mijn huisarts. Ik liep mezelf al geruime tijd voorbij en kwam er zelf niet meer uit. Als ik zo doorging dreigde ik in een burn-out terecht te komen. De huisarts adviseerde me mindfulness. Ik had nog nooit van mindfulness gehoord maar ik hoopte dat dit wat voor mij kon zijn omdat ik geen medicijnen wilde gaan gebruik. Ik wilde zelf proberen om iets te veranderen.

De sessies met Suzan heb ik als zeer waardevol ervaren. Na elke sessie zag ik bij mijzelf vooruitgang. Ik kreeg weer rust in mijn hoofd en ging ongemerkt weer genieten van de kleine dingen. Ik kwam tot het besef dat ik eigenlijk de hele dag aan het rennen was en mezelf continu opjaagde. Ik ontdekte dat ik meer bezig was met de toekomst en het verleden zonder stil te staan bij het moment van nu. Hierdoor kon ik dus ook niet genieten van mooie momenten, omdat ik alweer met het volgende bezig was.

Thuis en tijdens mijn dag neem ik nu de tijd om te mediteren, waardoor ik de zaken beter kan overzien en structureren. Ik houd zelfs tijd over door mindfulness. Door mijn dag mindful te beginnen geniet ik ook meer van de dag en begin ik niet zo gejaagd meer als voorheen. Eigenlijk is dit het beste medicijn voor mij.”

Frans-Jan
burnout begeleiding coach coaching psycholoog dordrecht

“Ik was doodmoe en compleet uitgeput. Alles was me teveel. Ik was prikkelbaar, gestresst en angstig. Ik had al veel coaches en psychologen gezien, maar die konden me tot mijn verbazing en frustratie, niet (meer) verder helpen. Ik was compleet radeloos toen ik bij Suzan kwam.

Wat ik wilde? Ik wilde weer van mezelf leren houden. Rust vinden. Beter om kunnen gaan met mijn emoties zodat ik ze niet meer weg hoefde te stoppen door veel te veel te werken en de emoties weg te eten wat ik jaren deed. Ik wilde eigenlijk gewoon weer helemaal happy en healthy worden, lekker in mijn vel zitten en afrekenen met mijn financiële zorgen.

Je doet het jezelf allemaal aan. Dat is mijn grootste inzicht geweest. Je bent zo geprogrammeerd dat verander je niet even. Dat was een behoorlijk gevecht met mezelf maar ook een hele mooie reis naar mijn nieuwe ik. We werkten vanuit focus met kleine stapjes naar mijn grote doelen. Zo kreeg ik weer grip op mijn leven, mijn werk en mijn financiën. Ik leerde vertrouwen en los te laten. En ik besefte dat ontspanning en rust essentieel zijn om het beste uit mezelf te halen. Jarenlang had ik tegen mijn eigen energie ingewerkt en veel te veel van mezelf gevraagd. Nu besefte ik dat het ook anders kan, vanuit liefde en vertrouwen.

Ik heb nu mezelf en mijn gezondheid op nummer een staan en maak van daar uit mijn keuzes. Dat geeft mij veel meer rust, kracht en zelfvertrouwen. Ik voel beter wat ik nodig heb, ben liever voor mezelf en ik kan nu constructiever omgaan met mijn gedachten omdat ik weet dat ik altijd een keuze heb om daarin mee te gaan. Of niet. Ik weet dat ik geen controle heb over die gedachten en gevoelens, maar me vooral moet focussen op mijn acties. Wat ga ik er mee doen. Dit zorgt ervoor dat ik niet in mijn valkuilen stap en vriendelijker met mezelf en mijn emoties om ga.

Ik ervaar nu zoveel meer zelfliefde. Ik ben gewoon niet meer zo streng. Alsof ik dichter bij mezelf en mijn hart ben gekomen.”

Danielle
ervaring met suzan oostvogels annet

“Al vanaf het eerste moment dat ik contact had met Suzan voelde ik in alles door dat ze een teacher is vanuit haar hart. Ik ben haar zo dankbaar voor alle lessen en wijsheid die ze uitdraagt. Suzan inspireert me en maakt het leven lichter.”

Annet
Documentaire maker
mindfulness online rust herstel na burnout

“Aanvankelijk twijfelde ik of het online volgen van de training wel effectief zou zijn. Na overleg ben ik ervoor gegaan en ik heb geen moment spijt gehad. Ondanks dat het online is, is Suzan heel erg begaan met iedere deelnemer. Ze geeft veel herkenbare voorbeelden, heldere en praktische adviezen bij vragen en oprechte ondersteuning. Door deze training kreeg ik weer rust in mijn hoofd en vertrouwen in mijn lijf die me voor mijn gevoel aardig in de steek liet. Ik kon niets meer. Mijn lijf deed pijn en ik was zelfs te moe om leuke dingen met mijn kinderen te doen. Ik had al zoveel geprobeerd en niets hielp. Tot ik met de mindfulness training begon. Stap voor stap kreeg ik meer energie. Ik kon eindelijk weer leuke dingen doen met mijn kinderen. 
Ook re-integreerde ik langzaam weer op het werk. Na lange tijd zelf geworsteld te hebben had ik eindelijk de sleutel gevonden.”

Margot
Fysiotherapeut
moe burnout coach psycholoog

“Ik besloot met Suzan aan de slag te gaan en had werkelijk waar geen idee wat ik moest verwachten. Ik was zoekende, geen idee waarnaar eigenlijk. Het enige dat ik wilde was rust en beter worden. Ik was mezelf kwijt, liep met m’n ziel onder m’n arm en voelde mij totaal onbegrepen. Ik twijfelde enorm aan mezelf. M’n hoofd was op volle toeren, maar m’n lichaam was moe, op…

Suzan heb ik ervaren als een lieve, begripvolle, rustige vrouw die zich heel erg goed kan inleven. Hoe ze het doet weet ik niet, maar altijd op de juiste momenten zei ze de juiste dingen. Ook haar super fijne werkboek en meditaties sloten perfect aan. De positieve werking van de meditatie oefeningen hebben nog het meeste indruk op me gemaakt.

Het concrete resultaat? De nieuwe ik 🙂 Ik heb veel meer rust, luister beter naar m’n lichaam en ben zoveel relaxter en blijer. Ik weet nu veel beter wie ik ben, wat ik wel en ook wat ik niet wil. Wat ik eerst maar voor lief nam, accepteer ik niet meer. Ook haast en stress ik velen malen minder omdat ik heb leren omdenken en loslaten waar ik geen controle op heb.

Ik heb door de coaching keuzes durven maken en ben weg bij mijn oude werkgever. Ik heb alle tijd genomen om volledig te herstellen om vanuit daar te solliciteren. Tijdens het eerste gesprek ben ik direct aangenomen, heb nu een vast contract op zak en niet te vergeten….een zo veel zekerder gevoel.

Suzan was er niet alleen tijdens de sessies, maar ook daarbuiten tijdens belangrijke keuzes kon ik op haar rekenen. Ik weet 1000% zeker dat ik zonder de hulp van Suzan niet geworden was wie ik nu ben! Ik ben haar ontzettend dankbaar… voor mij is ze goud waard!”

Adrienne
online mindfulness training ervaring

“Ik werd me bewust hoe vaak ik veroordelend naar mezelf toe was, zonder dat ik het zelf door had. Door mindfulness ga ik nu vriendelijker met mezelf om. Ik heb manieren geleerd om minder in m’n hoofd te zitten en daardoor kan ik zo veel beter al die gedachten loslaten. Ook kan ik beter de signalen van mijn lichaam opmerken en daardoor bijvoorbeeld ook mijn eigen grenzen beter voelen. Wat een waardevolle training van Suzan!”

Rachel
Orthopedagoog
ervaring met suzan oostvogels compassie training

“De zelfcompassie training kwam echt precies op het juiste moment. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mezelf en mijn gevoel. De training zorgde er voor dat ik mezelf staande kon houden te midden van alle uitdagingen die destijds op mijn pad kwamen. Ik ben zo onwijs blij dat ik heb deelgenomen en ik kan deze training echt aan iedereen aanraden die niet alleen milder wil leren zijn maar ook met meer inzicht en wijsheid zijn leven wil leven. Het is een van de meest bijzondere trainingen die ik in mijn leven gevolgd heb.”

Janneke
Directie secretaresse
ervaring met suzan oostvogels compassie training jeroen

“Suzan geeft les met het hoofd en het hart. Met haar heldere uitleg en praktische oefeningen neemt zij je mee terug naar jezelf. De zelfcompassie training vond ik een bijzondere en waardevolle training die ik niet gauw zal vergeten. Ik heb geleerd om nog meer te vertrouwen op mijn eigen wijsheid.”

Jeroen
Docent
burnout coach begeleiding dordrecht online

“Ik heb zo veel van je geleerd Suzan. De grootste les: geloof in jezelf. Ik voel me door jouw coaching nu stukken rustiger en zelfverzekerd. Ik hou weer van mijzelf en ben gewoonweg gelukkiger. Daar ben ik je zo dankbaar voor. Ik vond door jouw begeleiding mezelf weer terug. Ik sta in mijn kracht en kan weer alles aan. Wat ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om met jou aan de slag te gaan!”

Melissa
Verpleegkundige
coaching lekker in je vel

“Super bedankt voor de afgelopen bijzondere, heftige, mooie, moeilijke, leuke maar vooral inspirerende periode. Zonder jou had ik er nu heel anders voor gestaan en je weet niet half hoe dankbaar ik je hiervoor ben. Met jou aan de slag gaan was de beste beslissing die ik kon maken! Ik kan het echt iedereen aanraden.”

Peter
mindfulness coaching spirituele mentor coach depressie burn-out

“Ik zat niet lekker in mijn vel en deed er alles aan om dat te veranderen. Ik had al zoveel dingen geprobeerd; met mensen gepraat, boeken gelezen en cursussen gevolgd. Het was alsof ik in cirkeltjes rond bleef rennen net zolang tot ik te uitgeput en hopeloos was om nog iets te doen. Ik had erg destructieve gedachte patronen en gewoontes die moeilijk waren om onder ogen te zien, laat staan om te doorbreken.

Het fijne aan 1-op-1 met Suzan werken vond ik dat we de sessies helemaal op mijn behoefte konden aanpassen. Wat het belangrijkste is wat ik heb geleerd is om te accepteren, vooral mezelf maar ook mijn situatie en mijn gevoelens. Door de acceptatie stopte ik om er zo hard te vechten waardoor er een stuk meer ruimte ontstond en het scheelde mij ook een hele hoop energie en negatieve gedachtes. Vanuit deze positie kon ik ook een hoop loslaten en zien wat er voor mij belangrijk was en wat niet. Doordat je leert om je minder mee te laten sleuren door je gedachtes kan je ook meer je patronen in gaan zien omdat je er van een afstandje naar kan kijken. Hierdoor is het ook duidelijker wat je kan doen om die te doorbreken.

Ik kan de individuele begeleiding iedereen aanraden. Ik heb zeer waardevolle tools geleerd die ik de rest van mijn leven kan gebruiken om met mezelf en het leven om te gaan.”

Nadja
ervaring mindful membership meditatie maandelijks

“Ik kan alleen maar zeggen dat het een verrijking is in mijn dagelijkse leven. Ik ga nu veel bewuster met dingen om, waardoor ik bepaalde zaken beter kan accepteren en ook daarnaar kan handelen. Ook realiseer ik me nog beter wanneer er zich een mooie ervaring voordoet (en kan daar dan ook extra van genieten). Het allermooiste is nog dat ik nog bewuster dichtbij mezelf kan blijven in alles wat ik doe.”

Nathalie
Communicatie adviseur
zelfliefde zelfcompassie coach psycholoog begeleiding

“Suzan heeft me geleerd dat perfectie helemaal niet interessant is. Het is veel interessanter om regelmatig stil te staan bij wat er zich nou eigenlijk afspeelt in mij. Even een adempauze nemen en me afvragen: Wat voel ik? En wat denk ik daarbij? Om me vervolgens te realiseren dat een gedachte maar een gedachte is. Dat is zo bevrijdend! Dat haalt zoveel druk van de ketel, het sust de gemoederen en geeft -in combinatie met wat liefdevolle en milde zelfspot- een enorme verlichting. Ik ben echt een stuk constructiever geworden, besteed minder tijd aan het verantwoorden of goedpraten van wat ik doe of zeg. Ook ben ik enorm gegroeid als coach waardoor ik niet langer doodvermoeid thuis kom na een werkdag.”

Trudy
Coach
maandelijks meditatie online

“Mindfulness heeft me een stevige basis gegeven in mijn verdere zoektocht naar wat ik wil. Ik heb meer geduld, kan beter omgaan met negatieve gevoelens en gedachten, ben vaak scherper en kan verdriet beter omzetten in iets positiefs. Het heeft me erg veel gebracht en het gaat me nog meer brengen zolang ik het aandacht blijf geven. En dat kan ik nu met dit membership doen!”

Uti
Consultant
mindfulness cursus training online ervaring

“Voor mij gaf de mindfulness training vanaf de eerste week veel structuur in mijn dagen. Ik zat veel thuis, maar met behulp van de mindfulness oefeningen had ik het idee dat ik een nuttige invulling aan mijn dagen gaf en dat ik ook echt aan het werken was aan mijn herstel. De wekelijkse trainingen waren voor mij weer een startpunt voor een nieuwe week waarin ik aan de slag kon met nieuwe mindfulness oefeningen. Deze oefeningen waren goed in te passen in de dagelijkse bezigheden en naar mate de weken vorderde begon ik steeds meer momenten op de dag te herkennen waarop ik onbewust bezig was met mindfulness. Heel leuk om dit op te merken!

Ik heb geleerd hoe ik stress bij mezelf kan herkennen en hier soms even afstand van kan nemen door er op een andere manier naar te kijken. Daarnaast pas ik een aantal mindfulness oefeningen uit de training nog steeds dagelijks toe om even tot rust te komen. Dat kost me geen uren, maar juist de korte oefeningetjes helpen daarin. Dat is het mooie van de cursus. Wat ik geleerd heb in de training komt de hele dag door in kleine dingen terug, maar juist die bewustwording in kleine dingen maakt voor mij het verschil.”

Floor
Teammanager
online meditatie cursus mindfulness

“Mindfulness neemt je mee op reis, op reis naar jezelf. Het maakt je bewust van jezelf, van je lichaam, je gedrag, gedachten, gevoelens en van je omgeving. Ik leefde eigenlijk teveel op de automatische piloot, was vaak druk in mijn hoofd, dacht aan het een als ik bezig was met het ander… Ik leefde niet echt in het hier-en-nu. Ik werd eigenlijk geleefd door vele dingen, maar leefde zelf niet echt meer echt.

Op een bewuste manier leren leven in het hier en nu, loslaten en accepteren, dat zijn belangrijke elementen die ik uit de mindfulness training heb gehaald. Met mindfulness kijk je vooral naar jezelf, en dat is soms best confronterend. Inzien dat jijzelf een groot aandeel hebt in hoe je je voelt in een bepaalde situatie doordat je op een bepaalde manier denkt. Maar als je je daar bewust van kan zijn, en het kan (h)erkennen, en accepteren dat het zo is, dan kan er ook verandering plaatsvinden.

Ik heb de mindfulness training bij Suzan gevolgd omdat zij naar mijn gevoel aansloot bij mij als persoon. Ze is een prettig persoon, die je op de juiste momenten en juiste manieren dingen laat inzien. Ze forceert niets en neemt de tijd die nodig is. Ze creëert een veilig klimaat waardoor er een open sfeer kan ontstaan. Heel prettig! De mindfulness training is voor mij het begin geworden van mijn reis. Het stopt namelijk niet na acht weken. Sterker nog, je kan er niet meer mee stoppen, er is geen weg meer terug. It”s a new way of life! Nogmaals bedankt Suzan!”

Vivi
Psycholoog
rust in je hoofd cursus training

“Al langere tijd was ik van plan om ‘ooit eens’ een mindfulness training te gaan doen. Afgelopen najaar had ik heel sterk het gevoel dat het er nu echt de hoogste tijd voor was: ik zat slecht in mijn vel, kon nog nauwelijks ergens van genieten en was vaak gestrest, boos en moe. Nu, twee maanden later, kan ik zeggen dat de mindfulness training me veel inzicht in mijn eigen patronen heeft gegeven. Zo nu en dan was dat herkennen van mijn eigen patronen behoorlijk confronterend, maar na een aantal lessen begon ik me te realiseren dat ik aan veel situaties, gebeurtenissen en gevoelens zelf weinig kan veranderen, maar wel aan de manier hoe ik er op reageer. En juist dat anders reageren is wat ik met mindfulness geleerd heb.”

Esther
Sales coördinator
mindfulness minder stress dordrecht online suzanne

“Suzan is mega gepassioneerd en heeft veel ervaring. Dit kun je merken aan de hoeveelheid voorbeelden en hoe ze dingen helder weet uit te leggen. Ze heeft direct een passend en praktisch antwoord op elke vraag. Zweverig? Er is niks zweverigs aan down-to-earth aandachttraining. Sporten is ook niet zweverig, je traint alleen een andere spieren. Suzan bedankt! Door jouw begeleiding kan ik meer genieten van het moment. Ik ben meer ontspannen en na jaren weer in contact met mezelf en mijn gevoel.”

Suzanne
Jeugdreclasseerder
individuele begeleiding bij burnout coach

“Al bij het eerste contact voelde ik me bij Suzan op mijn gemak en wist ik meteen, dit zie ik zitten. Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze!

Suzan heeft me geholpen om mezelf weer terug te vinden door heldere keuzes te maken en voor mezelf te gaan staan. Hoe reageer ik in stressvolle situaties? En hoe kan ik hier vervolgens beter mee leren omgaan? Ook grenzen stellen kwam hierin steeds weer naar voren. De fijne gesprekken en verschillende oefeningen hebben mij erg geholpen om hier beter mee om te kunnen gaan.

Suzan luistert met aandacht en stelt exact de juiste vragen op het juiste moment. En dit allemaal op een hele prettige manier die zeker niet zweverig was!”

Sofie
mindfulness week ibiza rust inzicht reflectie yoga meditatie

“Ik was op zoek naar rust. Door gezondheidsklachten besefte ik dat ik mijn leven echt op een andere manier invulling moest geven. Ik heb altijd hard en veel gewerkt. Ik wist dat het anders moest. Maar hoe dan ook raakte ik toch steeds weer in die snelheid, rush en stress van iedere dag. Toen ik om 9 uur ’s avonds weer aan het werk was kwam het besef dat ik nu echt verkeerd bezig was. Straks staat er op mijn grafsteen: ‘Karin heeft gewerkt’.

De retreat heeft me zo enorm goed gedaan. We verbleven op een prachtige plek en alles was zo compleet. De verzorging. Het programma. Ik heb veel van het eiland gezien en wist niet dat Ibiza zo mooi was. Ook heb ik hele mooie mensen ontmoet. Dit vond ik in het begin ook best spannend gezien ik eigenlijk best een einzelganger ben. De groep was zo prettig, open en respectvol. Dit heeft echt bijgedragen aan mijn proces. Ik heb me kwetsbaar opgesteld en voelde me volledig geaccepteerd zoals ik ben.

Wat ik zo fijn vond aan de retreat week is dat ik een week helemaal verwend werd. Thuis ben ik altijd veel aan het zorgen. Voor mezelf. Maar ook beroepsmatig in mijn werk met cliënten. Ik hoefde me deze week helemaal geen zorgen te maken. Alles was zo compleet en goed geregeld. Van het moment dat we aankwamen tot het moment dat we vetrokken. Ik kon me hierdoor helemaal overgeven aan het proces.

Wat ik merk is dat ik door de retreat echt een stuk relaxter ben. Ik heb gewoon niet meer zo’n haast. Ik voel eindelijk weer rust, vertrouwen en ook warmte. Ik weet dat ik heel veel warmte en liefde in me heb. Het was alleen soms lastig om dat er uit te laten komen. Dat kwam vooral omdat ik jaren zo druk was en alleen maar aan het werk. Ik nam geen tijd voor anderen, laat staan voor mezelf. Ik had een muurtje om me heen gebouwd.

Door de retreat merk ik dat ik zo veel liefdevoller en warmer ben geworden. Naar anderen en ook naar mezelf. Ik heb die praktische handvaten gekregen om elke dag mijn rust te bewaren én veel meer te genieten. Om dicht bij mezelf te blijven, ook op uitdagende momenten in mijn werk. Ik ben zo blij dat ik mezelf deze retreat op Ibiza gegund heb. Het is een hele mooie en bijzondere ervaring geweest die niemand mij afneemt.”

Karin
ZZP’er in de zorg
ibiza retreat retraite week yoga meditatie mindfulness rust

“Ik keek enorm uit naar de retreat van Suzan in Ibiza. Ik was een aantal dagen ervoor al op het eiland met vrienden. De laatste dag, voordat ik alleen de retreat in ging, sloegen de zenuwen toch wel toe. Wat staat me te wachten? Wat ga ik voelen? Straks zit ik daar alleen en vind ik het helemaal niet fijn. Wat dan?! Gelukkig was dit het moment dat ik binnenstapte direct voorbij. Er heerste een bepaalde magie in de groep. Dit maakte het zo enorm fijn en veilig. Ik was daar niet alleen, en kon dat wel zijn als ik daar behoefte aan had.

Het is echt de meest bijzondere ervaring geweest die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb thuis ook nog lang nagenoten van deze reis. De groep, de locatie, de yoga, de begeleiding van Suzan, de goede zorgen van Hugo en Leonie… Alles werd op zo’n liefdevolle en ontspannen manier gedaan. Ik heb veel inzichten opgedaan en hele mooie dingen gevoeld in die week. Veel dingen zijn op zijn plek gevallen. Ik weet nu ook waar de onrust in mijn lijf vandaan komt en dat yoga en meditatie een belangrijk onderdeel zijn om hier mee om te gaan.

Voor mensen die denken: zo’n retreat is echt niks voor mij… Aan deze mensen zou ik het juist aanraden om mee te gaan met deze bijzondere reis. Het is niet zweverig en je hoeft ook geen yogi te zijn. Het is de ultieme manier om even tot jezelf te komen en jezelf de ruimte te geven om even te zijn. Je geeft jezelf echt een enorm cadeau!”

Toyah
Marketing & communicatie specialist
mindfulness yoga retreat ibiza ervaring

“Ik had al eens eerder een yogaretreat op Ibiza gevolgd, maar het retreat van Suzan was vele malen professioneler. Je merkt dat Suzan een psychologische achtergrond heeft waardoor de inhoud heel sterk is en alles goed geregisseerd is. Het totaalplaatje klopte gewoon. Deze reis heeft me veel rust en reflectie gebracht en ik heb geleerd om nog meer naar mezelf te luisteren.”

Monique
Zelfstandig hairstylist
mindfulness yoga retreat ibiza retraite janneke ervaring

“Ik zat in een hele roerige periode in mijn leven. Ik voelde wel dat er iets moest. Maar hoe dan? Hoe ga je dat onderzoeken? Geen idee. Toen ik over de reatreat op Ibiza las, dacht ik dit zou wel eens een manier kunnen zijn. Wat me vooral aansprak was het opzoeken van de stilte. De stilte opzoeken en dan hopen, want dat weet je natuurlijk niet, dat je gaat voelen wat er echt in jou zit en wat je echt wil.

De retreat is een enorme flow van mooie momenten gewoon. Aan een stuk door eigenlijk. Het begon al op het vliegveld. Het was zo’n luxe en tegelijk zo vertrouwd dat we opgehaald werden van het vliegveld. Toen we eenmaal de afslag namen en het huis zagen, dacht ik alleen maar wauw. Hier woon ik de hele week.

Het huis is prachtig. De omgeving prachtig. Dat zwembad met de sinaasappel bomen. Ik zag mezelf daar meteen op een matje zitten. Dat gevoel. Dat je meteen weet, dit klopt gewoon. Dit gaat een fantastische week worden. Dat voel je meteen op het moment dat je binnen stapt.

Het was zo fijn om een week lang op een prachtige locatie onder hele goede begeleiding met jezelf bezig te zijn. Op onderzoek. Wat gaat er gebeuren als ik naar binnen ga kijken. Wat leeft er in mij? Waar komt die onrust toch vandaan?

Wat me het meest is bijgebleven is de ceremonie bij Es Vedra. Dat zal ik echt nooit van mijn leven vergeten. We mediteerden samen, keken naar de zonsondergang en deelden wat we los wilden laten. De ceremonie was magisch en vergeet ik nooit meer.

De belangrijkste les die ik heb geleerd is te luisteren naar wat er in me zit en te vertrouwen op mijn gevoel. Ik heb het heel lang weggestopt, mijn gevoel. Nu besef ik hoe belangrijk het is om er naar te luisteren. En te vertrouwen dat ik het aan kan, wat er ook op mijn pad komt.

De retreat heeft me vertrouwen, kracht en rust gebracht. Een enorme rust. Absoluut. Voor iedereen die twijfelt zou ik willen zeggen: meld je aan. Echt meteen. Niet twijfelen. Gun jezelf dit. Deze ervaring ga dit nooit van mijn leven meer vergeten. Je gaat er echt geen een seconde spijt van hebben. Dat weet ik zo zeker.”

Janneke
Directie secretaresse
mindfulness yoga retreat ibiza ervaring kim

“De retreat kwam voor mij echt op het juiste moment. Ik had net besloten dat ik ging stoppen met mijn eigen bedrijf en had dit eigenlijk nog met niemand gedeeld. In de eerste 5 minuten van het retreat, kwam alles er direct uit. Wat luchtte dat op. En dat is nou juist zo mooi, je mag tijdens een retreat echt zijn wie je bent. Zonder masker. Tijdens het retreat kon ik loslaten en alles een plekje geven. Na het retreat kon ik met frisse nieuwe wind, mijn nieuwe pad gaan bewandelen!”

Kimberley
Style advisor
yoga week ibiza rust inzicht stilte meditatie mindfulness retrait retraite retreat

“In mijn dagelijks leven kies ik te weinig voor mezelf. Het boeken van deze week vond ik dus ook wel lastig: kan ik mijn gezin wel achter laten / kan ik wel extra vrij krijgen van mijn werk / is het wel handig met de komende verhuizing in het vooruitzicht?

Ik heb toch geboekt en er geen moment spijt van gehad! Het was een overwinning en het maakte me echt happy om voor mezelf te kiezen. Vooral de uurtjes in de ochtend die we in stilte doorbrachten vond ik heel fijn. Het zorgde ervoor dat ik heel diep ging met mijn gedachten. Ik had zoveel ingevingen tijdens deze stilte momenten, terwijl ik er van te voren juist erg tegen opzag. In het normale leven ben ik vaak zo druk dat het fijn was om vanuit deze stille plek nu eens echt goed te kunnen reflecteren op mezelf en mijn leven.

Ik heb deze retreat week heel veel geleerd over yoga, rust en stilte en wat het met mijn lijf doet. Ik kan deze retraite dan ook aan iedereen aanraden die toe is aan een overdosis rust, maar ook als je verdieping in jezelf én in yoga zoekt. Volgend jaar wil ik zeker weer mee!”

Priscilla
Salon eigenaar
mindfulness reis ibiza retraite retreat week spanje meditatie

“Ik zocht een plek waar ik kon ontspannen, plezier kon ervaren maar ook een reis met verdieping op persoonlijk vlak. Ik had nog nooit iets gedaan met yoga en mindfulness. Maar het retreat programma op Ibiza sprak me heel erg aan. Als ik het dan doe dan wil ik het ook goed doen. Ik heb Suzan gesproken en het voelde goed vanaf het allereerste contact.

Toen we bij de finca aankwamen en daar rondliepen dat weet ik nog heel goed. Ik was ontroerd door hoe mooi het allemaal was. Het klopte helemaal. Alles. De omgeving. De kamer. Het programma. Het team. Aan alles was veel zorg en aandacht besteed. Dat raakte mij.

De combinatie van de yoga en mindfulness en de vragen, de opdrachten, die je aan ons meegaf zorgden voor meer verdieping in mezelf en ook ruimte om te kunnen werken met bepaalde emoties waar je in de hectiek van de dag gewoon geen tijd voor maakt. Deze retreat was echt tijd voor mij.

Naast het inhoudelijke programma hebben we ook veel van het eiland gezien. De moeite die jullie ook deden om ons alle mooie plekjes van Ibiza te laten zien en ervaren. We hebben op verschillende plekken gemediteerd en yoga gedaan. Het was heel bijzonder. De retreat heeft mij geraakt op een diepere laag in mezelf.

Ik voel meer rust en balans, met alles wat er op me afkomt. Ik ben in staat om dicht bij mezelf te blijven, te ervaren wat goed voor me is en daar keuzes op te maken. Wonderlijk dat het zo werkt. Ik had dat van te voren nooit gedacht. Ik hoorde weleens mensen die zeiden over yoga en mindfulness wat het hun bracht, dan dacht ik nou ja het zal wel, maar ik ervaar nu ook dat het zo is.

De retreat heeft mij vreugde, blijdschap, ontspanning en rust gebracht. Daarnaast ervaar ik meer verbinding. Verbinding met mezelf, elkaar en het grotere geheel. Deze reis staat echt op mijn lijstje bijzondere ervaringen. Het was fantastisch en compleet.”

Anita
Therapeut
zelfliefde ibiza week

“Het intieme sfeertje van de retraite vond ik vooral erg fijn. Je kon zijn wie je was en het maakte niet uit hoe goed of minder goed je in yoga was.

Er is veel losgekomen bij mezelf tijdens deze mindfulness en yoga week op Ibiza. Dingen waar ik na de retraite mee verder ben gegaan om die uit te zoeken en weer een plaatsje te geven. De liefde voor mezelf is weer terug en de relatie met mijn partner en vrienden zijn echt veel beter. Ik voel me nu ook weer een stuk rustiger. Daarom kan ik deze week ook aan alle mensen aanraden die zichzelf even kwijt zijn, om de liefde voor jezelf weer terug te vinden.

Het was heerlijk, persoonlijk, het verblijf was super, de mensen en de energie was fijn en natuurlijk was Suzan ook heel goed. Ik heb genoten van de gezelligheid, het eten en heb mijn eigen kracht en levensvreugde weer teruggevonden en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Mascha
Rijschoolhouder
reflectie ibiza retreat psycholoog

“Ik hoopte dat deze retreat me rust zou brengen. Een onderbreking in mijn drukke leven en ook dat het belangrijke vragen zou beantwoorden. Vragen over hoe leef ik eigenlijk? De keuzes die ik maak, zijn dat goede keuzes? Doe ik nog wel de juiste dingen? In mijn leven maak ik te weinig ruimte om hier echt bij stil te staan. Door nu de tijd te nemen op deze retreat gunde ik mezelf om stil te staan bij die essentiële dingen in het leven.

Vooraf zag ik een beetje op tegen het alleen naar Ibiza reizen. Ik had nog nooit alleen gereisd. Dat vond ik best wel spannend. Gelukkig werd ik opgehaald op het vliegveld van Ibiza. Dit voelde heel vertrouwd en fijn.

Deze retreat was echt een moment van rust. Een pas op de plaats op een bijzondere locatie op Ibiza. Ik ben door deze retreat tot enorm waardevolle inzichten gekomen en ik heb er zelfs nieuwe vriendschappen aan over gehouden. Dit had ik van te voren echt niet gedacht.

De heerlijke maaltijden van Hugo zijn me echt bijgebleven. De prachtige locatie waar we zaten. Alle dingen die we hebben meegemaakt vond ik echt indrukwekkend. Vooral ook de liefdevolle aandacht van Suzan. De warmte die ze uit droeg. De echtheid er van. Dat kon ik echt voelen. Het is echt heel erg welgemeend. Authentiek en uit haar hart.

Het klopte gewoon helemaal. Suzan heeft echt goed nagedacht over alle praktische details. De aandacht voor de bijzondere locatie, het eten en het complete programma, maar bovenal de aandacht die ze besteed aan ieder individu in het bijzonder.

Dit is écht wel een plek om tot rust en inzicht te komen.”

Chames
Psycholoog en mindfulness trainer
retreat ervaring ibiza inzicht reflectie

“Als dit iets is wat ik altijd al heb willen doen, waarom doe ik dan niet gewoon? Met die gedachte heb ik de retreat op Ibiza geboekt. Ik had nog nooit aan yoga gedaan en wist er helemaal niets van af. Maar ik voelde dat ik dit heel graag wilde.

Op de retreat kwam ik er achter dat het programma heel zorgvuldig opgebouwd was. Elke dag stond in het teken van een van de vijf elementen. Het is niet zomaar een yogalesje hier en een meditatielesje daar. Alles had met elkaar te maken. Daardoor komt het ook sterker binnen. Ik denk dat dat ook ontstaat doordat Suzan psycholoog is. Dus het niet alleen yoga. Niet alleen meditatie. Het gaat over mens-zijn.

De zorgvuldigheid kwam terug in de communicatie, de locatie, het eten en natuurlijk in de lessen. Zo deden we yoga aan het strand met het water element. Ook het hout element herinner ik nog goed. Dit ging over boosheid. Elke oefening die we deden, de tranen biggelde over mijn wangen. Het kwam allemaal op. Ik wist dat het er zat. Dat was ook niet erg. Het was een soort liefdevolle schoonmaak die we deden. Ik was heel erg aan het huilen. Suzan had heel lief een pakje zakdoekjes neergelegd die ik niet had gezien. Ze legde nog even haar hand op mijn schouder. Zo mooi, zo warm. Dat heeft me heel veel gedaan. Na afloop voel je ook, het is helemaal goed zo. Ik was er ook niet door uit evenwicht. Het was heel fijn dat het gebeurde. Bij andere oefeningen kon ik juist weer lol maken. Het was heel mooi in balans op die manier.

Door deze retreat kwam ik ook echt tot bezinning. Ik kwam er achter dat ik de prioriteit in mijn leven anders wil verdelen en meer tijd wil maken voor dingen die ik eigenlijk heel erg belangrijk vind. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb mijn rooster omgegooid. Waardoor ik meer tijd heb voor de relatie met mijn vriend. De relatie met mijn kinderen. Dat heb ik echt bewust zo veranderd en daar geniet ik enorm van.

Na de retreat doe ik nog dagelijks de yoga oefeningen. Mijn lichaam reageert daar zo goed op. Ik word zo fijn wakker. Het helpt om me lekker te voelen. Ook merk ik dat ik makkelijker de rust kan bewaren als ik weer in de stress dreig te schieten. Ik voel het nu sneller aan en weet beter wat ik kan doen en wat er nodig is.

Ik heb er zo veel aan gehad. Deze retreat heeft me echt geraakt. Als het iets is wat je eigenlijk altijd al hebt willen doen, gewoon doen!”

 

Miriam
Eigenaar Waxbar
meditatie week ibiza yoga retreat retraite rust bezinning eiland es vedra

“Het Ibiza Retreat was een waanzinnige ervaring waar ik nog steeds in mijn dagelijks leven veel aan heb. Ik had niet verwacht dat het me zo veel zou brengen.

Vooraf vroeg ik me af of ik wel in de groep zou passen en of ik wel mee zou kunnen komen met alle yogaoefeningen, maar ik heb van Suzan geleerd dat het daar helemaal niet om gaat. Ik had vooral verwacht dat ik me tijdens dit retreat zou kunnen ontspannen en lol kon maken, maar er is veel meer gebeurd. Er is veel aangeraakt in mijzelf, ook oude stukken waarvan ik dacht dat ik ze al verwerkt had. Wat dat betreft was deze reis echt een opfriscursus van alles wat ik in het verleden al had geleerd, maar wat toch stiekem weer een beetje weggezakt was. Ik ben weer bewust van mijn grenzen, probeer deze meer aan te geven en goed voor mezelf te zorgen.

Alles was heel liefdevol, we zijn echt in de watten gelegd. Het was een mooie week met een goede combi tussen yoga en mindfulness. Het eten was heerlijk, ik voelde me daardoor zo goed die week, zo gezond. Als het me lukt, ga ik volgend jaar weer mee!”

Ingrid
Sales Engineer
Retreat ervaring Veerle

“In een periode van totaal niet goed in in m’n vel zitten, hoofd & lijf vér uit disbalans , niet meer bij mijn gevoel kunnen en ongelukkig zijn kwam daar ‘ineens’ Suzan via via op Facebook voorbij.

Al meteen werd ik heel erg aangetrokken, alles leek te kloppen. Ondertussen nog wel wat grote organisaties bekeken maar ik werd steeds terug getrokken naar Suzan. Ze komt al zo warm, lief, puur, eerlijk & oprecht over! Ik dacht; hier moet ik zijn dit is wat ik nu in mijn leven op dit moment nodig heb. Vlak voor vertrek kwam er een grote twijfel.. ik heb een weekje vrij gehad en ik voelde me eigenlijk al best wel “prima”, en ik vul onnodig de plek van andere mensen op.. allerlei gedachtes schoten door mijn hoofd. Tot ik persoonlijk Suzan aan de lijn had en toen kwam die gigantische JA weer opzetten die ik had gevoeld toen ik het boekte.. ik moest er voor gaan en vooral ondergaan van mijzelf. En jaaa, wat had ik dit nodig! Deze retreat is nog maar het begin van alles.. alles is weer ‘aangezet’. Als het gaat om keuzes.. de beste bewuste keuze die ik ooit voor mijzelf heb gemaakt! Het allerbeste wat ik heb gedaan!

Het is zo ontzettend mooi om te mogen ervaren wat er allemaal gebeurd in je hoofd en in je lijf. Of je het wilt of niet, je kan het daar haast niet meer tegenhouden. Je gaat ongemerkt zo ontzettend diep, en er viel ook zoveel van mij af. Er ontstond weer ruimte in mijn lijf, zwaarte viel van mijn schouders af. Mijn inspiratiebron knapte van alle kanten volledig open. In mijn hoofd was het rustig, stil, kalm. Ik kreeg heel veel antwoorden op dingen waar ik erg mee aan het worstelen was, alles viel op z’n plek. Bij thuiskomst heb ik 4 dagen alleen maar gehuild, maar ondanks de enorme tranen voelde ik mij zó goed en fijn! Ik heb zoveel daargelaten en los gelaten wat los gelaten moest worden. Alles zit in jou.. geluk, liefde, antwoorden noem het maar op.

Ontzettend dankbaar dat Suzan (en ook Hugo) op mijn pad zijn gekomen. En zo bijzonder mooi hoe ze samen zo’n prachtige, persoonlijke reis maken. Ze zijn er echt voor jou, je wordt hier gehoord en gezien. Alles mag er zijn. Ook jijzelf in je puurste & kwetsbaarste vorm. Suzan is onwijs lief, eerlijk, nuchter, zacht, vriendelijk, open hartig. Heel erg bedankt voor alles!”

 

Veerle
Fotograaf
Priscilla ibiza retreat ervaring

“Ik leefde continue op spanning. Ik was uitgeput en heel erg moe, maar ik kon ook niet meer stoppen met bezig zijn. Op Facebook kwam ik de Ibiza retreat tegen met Suzan. Mijn gevoel zei gelijk ja. Alleen vond ik het erg spannend, alleen op vakantie en dan in een vreemde groep en allerlei vragen gingen door m’n hoofd. En het idee om alleen maar vegetarisch te eten, hoe gaat dat nou? Eenmaal opgehaald door Hugo, de man van Suzan, voelde ik me al gelijk op mijn gemak. Het voelde zo goed en zo warm.

Wat een bijzondere reis was dit. Heel mijn leven alleen maar gegeven en nu een keer echt iets voor mezelf gedaan. Binnengekomen met alleen maar spanning op mijn lichaam en niet wetende wat deze reis mij ging brengen. Ik was moe en wilde zoveel. Ik heb hard gewerkt om mijn harde muur te laten zakken en weer al het moois te mogen ontvangen. Geleerd dat het pad wat ik nu volg het juiste is en dat geen droom te groot is en dat ik een leven mag hebben in overvloed en in vrijheid mag leven. Ik bloeide op en kreeg iets wat ik al heel lang kwijt was en dat is het gevoel dat je als een raket naar boven wilt schieten en alleen maar gekke dansjes wilt doen alsof echt niemand naar je kijkt, haha en dit ook echt heb gedaan! En dat ik eindelijk echt ja durfde te zeggen tegen de wereld en eindelijk weer durfde te ontvangen. Lang geleden dat ik mij zo voelde, maar wat heerlijk.

Suzan is echt oprecht en lief en enthousiast en had voor iedereen evenveel aandacht. Ook wist Suzan je altijd wel te raken of net weten wat je nodig had. Een knuffel of een praatje. Alles ging vanzelf en je kreeg zoveel liefde en er werd heel goed voor je gezorgd, je hoefde je nergens zorgen om te maken. En Hugo kookte iedere dag voor ons, zo mooi om te zien dat zelfs Hugo met heel veel liefde voor ons kookte en iedere dag weer verraste met een heerlijke maaltijd. Ik heb zo genoten van deze bijzondere reis en vooral dat ik mijzelf mocht zijn en dat ik kwetsbaar durfde te zijn, ik heb zoveel geleerd en deze reis is mij boven mijn verwachtingen bevallen Niets moest en alles mag, je bent niets verplicht dat is al heerlijk. Ik ben veel zachter en liefdevoller en zelfverzekerd naar huis gegaan.”

 

Priscilla
Verpleegkundige