Mindful zwanger, mijn verhaal: Zwanger worden

mindful zwanger worden
Zwanger worden. Ik dacht dat het helemaal niet zo snel zou lukken. Tot ik al anderhalve week dood vermoeid was en mijn beste vriendin me vroeg: ben je toch niet zwanger Suzan? Ik antwoordde resoluut nee. Dat kan niet.

 

In de periode voor mijn zwangerschap werd ik namelijk soms een half jaar niet ongesteld. Ik had vaak gruwelijk koude handen en op aanraden van mijn yogateacher was ik al bij een therapeut geweest voor voedingsadvies vanuit de TCM.

Wat bleek, mijn nierenergie was erg verzwakt. Ik moest mijn voeding aanpassen. Geen verkoelende producten meer eten zoals yoghurt, salades, kaas en brood. Geen koffie. Geen thee. Alleen warm water en vooral warm ontbijten. Ook bleek mijn lichaam dierlijke eiwitten nodig te hebben. De vegetariër ging weer vlees eten. De therapeut vertrouwde me toe dat zelfs de Dalai Lama op zijn tijd vlees eet. Omdat zijn systeem het ook nodig heeft. Nou vooruit dan.

Ondanks dat Hugo het maar een vreemd advies vond (en ik soms ook dacht: hoe doe je dit) ging ik aan de slag. Ondertussen deelde ik mijn verhaal met anderen en hoorde ik dat mijn symptomen ook konden wijzen op een afwijking van de schildklier. Toen ik hoorde dat je daar een opgezette keel van kon krijgen, besloot ik toch ook maar via het reguliere circuit me te laten onderzoeken. De afspraak bij de gynaecoloog was ingepland. Wat ik niet wist, en zij ook niet, dat ik toen ik bij haar kwam al zwanger was!

Ik weet het nog heel goed, het moment waarop ik de test deed en ik zag dat ik echt zwanger was. Alsof er een wonder was gebeurt. Met tranen in mijn ogen maakte ik Hugo wakker om te vertellen dat ik zwanger was! En hij maar denken dat er iets ergs was, omdat ik zo aan het huilen was. Een geweldig moment.

Ik was er al die tijd vanuit gegaan dat mijn lichaam me in de steek zou laten zonder dat we het überhaupt echt hadden geprobeerd. Mijn lichaam. Het is dus veel krachtiger dan ik had verwacht. Vanuit angst en veel verhalen van vrouwen die ik zie in coaching omdat ze door spanning en stress niet zwanger kunnen worden, dacht ik dat het ook bij ons wel even zou duren.

 

Mijn grootste inzicht en boodschap voor mezelf en voor jou:
Vertrouw op je lichaam, het is krachtiger dan je denkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *