Mindfulness Training Online

Leer in acht weken je aandacht te trainen met mindfulness waardoor je niet alleen meer ontspannen bent, minder piekert en beter slaapt. Je zit lekker in je vel, geniet weer en je wordt er ook nog effectiever van omdat je je beter kunt focussen! Meer rust in je hoofd, je lijf, je leven. Stel je eens voor. Hoe zou dat zijn?

Herken je dit?

Je hebt stress en het gevoel dat er te veel dingen op je bordje liggen. Je to-do lijst is eigenlijk nooit af en je staat altijd 'aan'.
Je piekert en je weet niet hoe je die denkmachine moet stoppen. Je zit zo in je 'hoofd' dat je afwezig bent, laat staan dat je contact hebt met wat je voelt.
Je ervaart continu druk en onrust waardoor je niet meer lekker kunt ontspannen en ongedwongen kunt genieten. Er moet nog zovéél.
Je twijfelt over van alles en vergelijkt jezelf continu met anderen. Je bent enorm kritisch. Dit maakt je doodmoe. Je wil rust.
Je bent snel afgeleid en mist overzicht en focus. Je bent er vaak gewoon niet met je aandacht bij waardoor je niet maximaal presteert.
Je slaapt slecht en wordt niet uitgerust wakker. Je bent prikkelbaar en geïrriteerd vooral tegen degene die dicht bij je staan.
Je denkt continu over wat er allemaal is gebeurd of je maakt je juist zorgen over wat er allemaal nog moet of gaat komen. Zelden ben je 'in het nu'.

Als je je in een of meer van deze punten herkent
dan is de online mindfulness training zeker iets voor jou.

 

Volg de online mindfulness training

online mindfulness cursus volgen

Ik weet helemaal hoe jij je voelt...

Nog niet zo lang geleden herkende ik mezelf in al deze punten. Ik rende mezelf compleet voorbij. Mijn piekerhoofd draaide overuren. Ik lag uren te malen over wat ik beter had kunnen doen die dag of ik was aan het denken over wat er allemaal nog moest. Ik maakte veel te lange dagen want het werk was nooit af en nooit goed genoeg. Zowel ik als mijn hoofd gingen maar door, en door en door.

Tot ik mezelf midden in de nacht huilend naast de was vond, die moest ook nog. Ik kon het niet meer. Altijd maar doorgaan. Ik voelde me enorm gestresst, prikkelbaar en eigenlijk heel onzeker en alleen. Er moest overduidelijk iets veranderen anders werkte ik mezelf regelrecht een burn-out in.

online meditatie mindfulness cursus training heartfulness

Ik moest dingen loslaten...

minder perfectionistisch zijn, mezelf accepteren zoals ik was en vooral ook ontspannen. Goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. MAAR HOE DAN?

Geen idee. Tot ik besloot om met mindfulness aan de slag te gaan. Waar ik het eerst nog zweverig vond, laat staan dat ik er tijd voor had, ontdekte ik stap voor stap dat mindfulness helemaal niet zweverig of ingewikkeld hoeft te zijn. Wat ben ik blij dat ik, ondanks mijn weerstand, die keuze heb gemaakt.

Ik leerde ontspannen, ging weer genieten en ontdekte hoe ik het beste uit mezelf kon halen ZONDER mezelf voorbij te rennen. Ik kreeg door mindfulness zelfs meer gedaan in minder tijd en ik weet dat dit ook voor jou mogelijk is. Ook al denk je nu misschien dat het zweverig is. Of niets voor jou. Dat dacht ik ook. Maar je bent hier niet voor niets.

Online meditatie mindfulness coach

Wetenschappelijk onderzocht

De 8 weekse Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) training is ontwikkeld aan de Universiteit van Massachusetts. De training is een nuchtere methode, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat mindfulness tot één van de meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot stressreductie. Daarnaast toont wetenschap aan dat mindfulness helpt bij:

piekeren
stress en spanning
angst klachten
slaapproblemen
vermoeidheid
chronische pijn
depressie
burn-out

In Nederland wordt de mindfulness training erkend door veel zorgverzekeraars. Daarnaast vergoeden ook veel bedrijven de training voor hun medewerkers omdat het niet alleen helpt om stress te reduceren, maar het ook zorgt voor meer focus, werkplezier én creativiteit.

Volg de online mindfulness training

Wil jij ook...

Minder last hebben van stress, angst en somberheid
Meer ontspanning, innerlijke rust en kalmte
Je lekker in je vel voelen en weer kunnen genieten
Rust in je hoofd, minder piekeren en makkelijker afstand nemen van problemen
Beter slapen, je minder moe voelen en meer energie hebben
Meer zelfvertrouwen en je echt in je kracht voelen
Constructiever met uitdagingen omgaan
Beter focussen, meer concentratie en effectiever werken

Dit is ook voor jou mogelijk!

Volg de online mindfulness training
online mindfulness training

Hoe werkt het?

Als psycholoog en mindfulness trainer in de hoogste categorie begeleidde ik in de afgelopen jaren meer dan 1000 mensen in mijn trainingen en coachings. In de online mindfulness training heb ik al mijn ervaring, kennis en inzichten verwerkt zodat alle voordelen van mindfulness ook voor jou mogelijk worden. Je hoeft er niet de deur voor uit en volgt de officiële 8 weekse mindfulness training gemakkelijk vanuit huis, in je eigen tijd en op je eigen tempo.

De online mindfulness training bestaat uit 8 lessen:

Les 1 Awareness en de auto piloot
Les 2 Omgaan met hindernissen
Les 3 Grenzen (h)erkennen
Les 4 Manage je stress
Les 5 Acceptatie of in actie komen
Les 6 Master je mindset
Les 7 Zelfcompassie: let love rule
Les 8 The magic continues

Mijn online mindfulness training is praktisch ingestoken en bevat zowel meditaties, praktische oefeningen, inspirerende video’s en opdrachten. Je krijgt direct toegang en kunt gelijk aan de slag met de eerste mindfulness les.

Via video leg ik je alles uit en begeleid ik je door de sessies en meditaties heen alsof ik tegenover je zit. Jouw ervaring kun je delen en verdiepen in de community. Je vindt er support en kunt er al je vragen stellen. Je volgt de training alleen, maar maakt zo toch gebruik van de groep. Ook ik ben daar om jou te coachen. Daarnaast geef ik regelmatig live Q&A sessies.

Je kunt na elke mindfulness les alles op je gemakje nalezen in het werkboek en je hebt levenslang toegang tot alle lessen én updates. Je kunt de online mindfulness training dus op elk tijdstip volgen en er zo lang over doen als je wil. Ik ben er om jou te supporten en te inspireren along the way.

 

Volg de online mindfulness training

 

Dit is wat je krijgt

De mindfulness training bestaat uit:

8 x mindfulness lessen op video
8 x werkboek met theorie, achtergrond informatie en inspiratie
8 x weekoverzicht om uit te printen
8 x reflectie formats om te verdiepen
30 x unieke meditaties op mp3
Zelftests, checklists, FAQ's per thema, boekentips, gedichten en verhalen

Bonussen

Wat je daarnaast van me ontvangt:

Levenslang toegang tot de training, materialen, meditaties én updates
Toegang tot de inspirerende community
Support en persoonlijke begeleiding van mij
Regelmatige live Q&A sessies
Ochtend meditatie voor een kickstart van je dag
Slaap meditatie voor een heerlijke nacht
Extra zelfcompassie meditaties als bonus

Eenmalige
investering

€297,- (incl. btw)

3 maandelijkse
termijnen

€117,- (incl. btw)

Love it or leave it

Als de online mindfulness training je om welke reden dan ook niet bevalt, dan krijg je binnen 14 dagen na aanschaf je geld terug. Ik ben er heilig van overtuigd dat mijn online mindfulness training zoveel in zijn mars heeft en eigenlijk veel meer waard is dan 297 euro. Het kan je leven daadwerkelijk veranderen. Mits je met de juiste commitment aan de slag gaat natuurlijk. Zonder oefening natuurlijk geen effect.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de online mindfulness training?

Je kunt op elk moment starten met de online mindfulness training. Zodra je jezelf hebt aangemeld kun je gelijk beginnen met de eerste les.

Wil je nog niet gelijk beginnen? Geen probleem. Je hebt levenslang toegang tot alle mindfulness lessen zolang de online training bestaat. Je krijgt daarmee dus ook toegang tot alle nieuwe updates! Je kunt dus zelfs na een jaar (of jaren) de mindfulness training gewoon nogmaals doorlopen zodat je steeds weer nieuwe inzichten opdoet, je ervaring verdiept en de tools diep in je leven verankert.

Wat is het voordeel van een online mindfulness training?

In het begin was ik zelf wat sceptisch. Levert het online volgen van de mindfulness training wel genoeg op? In 2016 besloot ik om de mindfulness training online te geven en het maar te gaan ervaren. Wonderbaarlijk genoeg zag ik dat de resultaten van de online training en de fysieke groepstraining exact gelijk waren! Ik heb daarom besloten om me nog meer te richten op de online mindfulness training. De voordelen van het online volgen van de mindfulness training zijn:

Wanneer jou het uit komt

Het grote voordeel van de online mindfulness training is dat je kunt oefenen wanneer het voor jou uitkomt. Er zijn geen bijeenkomsten waar je heen moet op een bepaalde avond/tijd. Je kunt de mindfulness training volgen wanneer het in jouw agenda past en zo vaak als je wil de lessen terugkijken.

Op je eigen tempo

Daarnaast kun je de mindfulness training in je eigen tempo volgen. Er is niemand die iets van je eist of onderdelen die je op tijd af moet hebben. Je doet alles op je eigen tempo en alle materialen blijven voor altijd tot je beschikking. Dit zorgt voor rust. Het laatste wat je wil is nog meer stress en verplichtingen, toch?

Lagere kosten

Het volgen van de online mindfulness training is even effectief als de fysieke training. Het grote voordeel is dat het een stuk goedkoper is dan de fysieke mindfulness training. Die kost 497 euro. Je bent dus echt een stuk voordeliger uit. Dit komt omdat ik geen kosten heb voor locatie huur of het drukken van werkboeken. We werken met dezelfde meditaties en materialen gebaseerd op de officiële MBSR / MBCT training en ik ben er om jou te begeleiden door het proces!

Geen reistijd

Daarnaast bespaar je tijd als je de mindfulness training online volgt. Je hoeft namelijk niet op een bepaalde plek aanwezig te zijn, maar je volgt alle mindfulness lessen vanuit huis. Dit bespaart je reistijd en die tijd kun je besteden aan de mindfulness oefeningen!

Meer begeleiding

Het klinkt misschien gek, maar in de online mindfulness training krijg je zelfs meer begeleiding dan bij de fysieke training. Dit komt omdat ik er voor je ben in de besloten Facebook groep. Zowel tijdens als na de training.

Zo vaak training volgen als je wil

Je behoudt toegang tot alle mindfulness lessen en materialen. Ook blijf je na de online training toegang houden tot de Facebook groep. Dat betekent dat je de online mindfulness training niet alleen meerdere malen kunt volgen, maar ook  toegang blijft houden tot mijn coaching. Niet alleen maar 8 weken zoals in de normale training, maar zolang als ik de training geef.

Is mindfulness niet zweverig of religieus?

Dit is het grootste misverstand dat er bestaat over mindfulness. Ik beloof je, er is niets zweverigs aan leren hoe je geest werkt. De training is wetenschappelijk bewezen. Omdat er steeds meer onderzoeken zijn die laten zien dat mindfulness werkt, gaan ook steeds meer mensen de training volgen. Gewoon omdat het echt werkt. Er is ook niets religieus of godsdienstig aan mindfulness. Je kunt de mindfulness training eerder zien als een levensfilosofie met praktische tools die bijdragen aan een gelukkiger leven!

 

Ik ben heel onrustig, is mindfulness wel iets voor mij dan?

Dit dacht ik zelf ook toen ik met mindfulness begon. Ik hield helemaal niet van stilzitten en was het liefste de hele dag in de weer. Weet dat om te kunnen mediteren je echt niet rustig hoeft te zijn. Juist als je zo onrustig bent is er zoveel winst te behalen.

Hoeveel tijd moet ik vrij houden voor de dagelijkse meditatie oefeningen?

Na elke mindfulness les krijg je een mix van korte en lange meditatie oefeningen op mp3 die naadloos aansluiten op het thema van de betreffende les. De kortste mindfulness oefening duurt drie minuutjes, de langste oefening 30. Als je uitgaat van dagelijks 30 minuten oefenen zit je helemaal safe.

Ik heb het heel druk. Wat als het tempo te hoog ligt voor me?

Ik weet hoe jij je voelt. Toen ik met mediteren begon had ik het ook onwijs druk. Er moest nog zoveel. En het mooie is dat je door te mediteren juist tijd overhoud. Maar dit kost natuurlijk eerst wel tijd. Dat snap ik maar al te goed. Daarom kun je de mindfulness training volgen op je eigen tempo. Je hebt levenslang toegang tot alle materialen en kunt alle lessen terugkijken wanneer het voor jou past.

Hoe betaal ik?

Dat gaat heel gemakkelijk via Ideal. Betaal je in een keer dan is je investering 297 euro. Het kan ook in drie termijnen van 117 euro. Als je in een keer betaalt, dan ben je dus 54 euro goedkoper uit.

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je diezelfde dag jouw eerste mindfulness les in je mailbox. Je kunt gelijk beginnen met de video, het mindfulness werkboek en de oefeningen op mp3.

Gedurende 8 weken komt er elke week een nieuwe mindfulness les voor je beschikbaar. Je hebt dus de hele week de tijd om met de oefeningen aan de slag te gaan. Je bepaalt zelf het tempo waarin je de lessen toepast. Dus wil je langer de tijd nemen, dan kan dat. Je blijft namelijk voor altijd toegang houden tot al het materiaal.

Ook zal ik je uitnodigen voor de besloten Facebook groep waarin alle mensen zitten die ook deelnemen aan de online mindfulness training. In deze super toffe groep kun je al je vragen stellen, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren. Ik ben daar ook en neem alle tijd om jouw vragen persoonlijk te beantwoorden en je extra tips te geven. Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik ben bang dat ik eraan begin en het niet afmaak.

Ik snap je gevoel. Dit is wat er vaak gebeurt met online programma’s die je op eigen houtje moet doorlopen. Je kunt het in je eigen tijd en tempo doen, maar er is geen plek om vragen te stellen, om support te vinden als je het lastig hebt en het is soms enorm lastig als je alle motivatie uit jezelf moet halen om het vol te houden. Ik weet uit ervaring, als je er alleen voor staat dan is de kans groot dat je het laat versloffen en er niet aan toekomt.

Deze training is anders, je staat er namelijk niet alleen voor! Je maakt deel uit van een onwijs liefdevolle en inspirerende community van mensen die je begrijpen, die je ondersteunen en er echt voor je zijn. Ook ik ben er om jou te coachen en te supporten. Dus heb je een moeilijk moment, dan help ik je er doorheen. Je hoeft het echt niet alleen te doen!

De online training lijkt me waardevol, maar ik twijfel over de kosten.

Geld uitgeven is altijd spannend. Kijk eens hoe jij je geld nu besteed. Wees eerlijk naar jezelf toe. Word je echt gelukkiger van dat extra paar schoenen of die nieuwe jas? Hoe belangrijk is het voor je om meer ontspannen te zijn? Minder stress te ervaren, effectiever te worden en simpelweg gelukkiger te zijn?

Besef dat de investering die je doet een investering is in jezelf en jouw ontwikkeling. Dit zorgt er voor dat je lekker in je vel komt en uiteindelijk het beste uit jezelf gaat halen. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je omgeving.

Vraag jezelf af; wat kost het? En vooral ook wat levert het me op? Wat is het me waard als ik meer ontspannen ben? Als ik meer rust heb? Als ik beter slaap? Liever ben voor mezelf en anderen? Als ik effectiever werk? En meer geniet? Vraag jezelf ook af, wat kost het me eigenlijk als ik doorga zoals ik deed? Als ik niets verander? Als ik door blijf rennen en hollen?

Als je het omrekent is jouw investering voor meer rust in je hoofd, je lijf en je leven slechts 0.80 per dag (297/365 dagen). Wat zou je elke dag kunnen laten zodat je per dag 1 euro overhoudt?

Voor wie is de online mindfulness training niet?

Mindfulness kun je vergelijken met het trainen in de sportschool. Wil je een sixpack dan zul je daar niet alleen over moeten lezen. Je zult ook het werk moeten doen en dagelijks op komen dagen in de sportschool. Zo werkt het ook met mindfulness. Wil je meer rust in je hoofd? Minder stressen? Meer genieten en effectiever worden? Daar zul je wel voor moeten komen opdagen in de sportschool voor je geest.

Wanneer beter niet deelnemen?

  • Zit je momenteel midden in een heftige situatie zoals een verhuizing, scheiding of een acute depressie? Dan is het misschien beter even te wachten met het volgen van de online mindfulness training.
  • Als je momenteel in behandeling bent bij een psycholoog of medicatie gebruikt overleg dan met je huisarts, psycholoog of psychiater over je deelname aan de online mindfulness training.
  • Ben je op zoek naar een quick fix? Dan is deze training niets voor jou. In deze training gaan we namelijk veel dieper dan even ontspannen. Je leert kijken naar de oorzaak van alle spanning en onrust die er nu is. Als je dat bij de bron weet aan te pakken, dan pas verandert er daadwerkelijk iets in jouw leven. Anders is het alleen maar een pleister op de wond zonder te kijken naar de onderliggende oorzaak. Klachten blijven dan steeds terugkomen omdat je het niet bij de kern aanpakt.

Geef je ook fysieke groepstrainingen?

Ja! Meerdere keren per jaar geef ik bij het MindfulCentrum in Dordrecht de 8 weekse mindfulness training aan groepen van max 10 deelnemers. Kijk in de agenda wanneer er weer een volgende training start.

Ik wil 1-op-1 met mindfulness aan de slag, kan dat ook?

Ja dat kan ook. Ik geef de training 1-op-1 in Dordrecht of via skype. Stuur me gewoon even een berichtje als dit je wat lijkt!

Verhalen van anderen

mindfulness online rust herstel na burnout

“Aanvankelijk twijfelde ik of het online volgen van de training wel effectief zou zijn. Na overleg ben ik ervoor gegaan en ik heb geen moment spijt gehad. Ondanks dat het online is, is Suzan heel erg begaan met iedere deelnemer. Ze geeft veel herkenbare voorbeelden, heldere en praktische adviezen bij vragen en oprechte ondersteuning. Door deze training kreeg ik weer rust in mijn hoofd en vertrouwen in mijn lijf die me voor mijn gevoel aardig in de steek liet. Ik kon niets meer. Mijn lijf deed pijn en ik was zelfs te moe om leuke dingen met mijn kinderen te doen. Ik had al zoveel geprobeerd en niets hielp. Tot ik met de mindfulness training begon. Stap voor stap kreeg ik meer energie. Ik kon eindelijk weer leuke dingen doen met mijn kinderen. 
Ook re-integreerde ik langzaam weer op het werk. Na lange tijd zelf geworsteld te hebben had ik eindelijk de sleutel gevonden.”

Margot
Fysiotherapeut
online mindfulness training ervaring

“De online mindfulness training vind ik een absolute aanrader. Je krijgt veel persoonlijke aandacht, een uitgebreide uitleg/introductie per week, duidelijk, behapbaar en fijn leesvoer en super fijn om te oefenen met de meditaties. Ik ben erg blij dat ik de keuze gemaakt heb om bij Suzan deze training te volgen. De manier waarop Suzan het aanbiedt vind ik een hele fijne no-nonsense manier die me veel inzicht geeft, ik ben me bewust van keuze momenten en daardoor ervaar ik meer rust.”

Janneke

“Al vanaf het eerste moment dat ik contact had met Suzan voelde ik in alles door dat ze een teacher is vanuit haar hart. Ik ben haar zo dankbaar voor alle lessen en wijsheid die ze uitdraagt. Suzan inspireert me en maakt het leven lichter.”

Annet
Documentaire maker
jojanneke mindfulness online

“In 2016 volgde ik de online mindfulness training al eens bij Suzan. Ik heb recent de training nogmaals gevolgd met alle updates. Allereerst, ik vond de training al super fijn om te volgen! Suzan heeft het nog meer ‘eigen’ gemaakt en daardoor is het heel fijn om te volgen. De opbouw en volgorde werkt voor mij heel goed! Het gemak om op mijn mobiel in te loggen en de oefeningen die ik gelijk kan luisteren vind ik echt heel prettig. Tegen mensen die nog twijfelen zou ik willen zeggen: gun jezelf deze tijd en het is het echt waard! Een fijne, oprechte en no nonsense training waarbij je tot echte inzichten & veranderingen kan komen.”

Johanneke

“Suzan is mega gepassioneerd en heeft veel ervaring. Dit kun je merken aan de hoeveelheid voorbeelden en hoe ze dingen helder weet uit te leggen. Ze heeft direct een passend en praktisch antwoord op elke vraag. Zweverig? Er is niks zweverigs aan down-to-earth aandachttraining. Sporten is ook niet zweverig, je traint alleen een andere spieren. Suzan bedankt! Door jouw begeleiding kan ik meer genieten van het moment. Ik ben meer ontspannen en na jaren weer in contact met mezelf en mijn gevoel.”

Suzanne
Jeugdreclasseerder
lynda online mindfulness

“In eerste instantie had ik geen idee of het mij iets zou brengen maar na de 8 weekse training weet ik nu dat dit zó ontzettend fijn is. Het heeft mij inzicht gegeven in vele dingen en heb ook mijzelf beter leren kennen. Al jaren leef ik met veel pijn en wist niet hoe hier mee om te gaan maar door de mindfulness heb ik een weg gevonden om dat wel te kunnen. Ik heb jaren in een neerwaartse spiraal gezeten maar door de mindfulness klim ik nu weer omhoog. En dat is echt een verademing kan ik je zeggen. Mindfulness is niet moeilijk maar je moet het jezelf wel gunnen om het te beoefenen. En als je het eenmaal te pakken hebt wil je nooit meer anders. Suzan is een hele fijne persoonlijkheid die je daar geweldig bij kan coachen.”

Lynda
piekeren mindfulness meditatie cursus training online

“Toen ik moeder werd veranderde alles. Ik maakte me zorgen, voelde me enorm verantwoordelijk en samen met mijn drukke werk, het huishouden en mijn relatie die ook veranderde, nam ik geen tijd meer voor mezelf. Ik werd moe, piekerde eindeloos over bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen, mijn werk, wat anderen van mij vonden of mijn relatie. Ik was te moe om te sporten, at ongezond en voelde me futloos. Tot ik met de mindfulness training aan de slag ging. Ik pieker nu veel minder, geniet meer en heb eindelijk de energie weer terug om bijvoorbeeld te sporten!”

Ingrid
Logopedist

Eenmalige
investering

€297,- (incl. btw)

3 maandelijkse
termijnen

€117,- (incl. btw)

Ik kan niet wachten om je stap voor stap mee te nemen zodat jij weer rust gaat creëren. Rust in je hoofd, je lijf en jouw leven. Heb je nog vragen, laat het me gewoon even weten.

Mail me