S•lence retraite dag

Een dag helemaal voor jezelf op een prachtige locatie midden in de natuur. Deze bijzondere retraite dag is uitnodiging aan jou om te midden van je drukke leven te vertragen, stil te worden en weer in contact te komen met jezelf en je ware natuur.

Herken je dit?

In het dagelijkse leven ben je druk. Misschien heb je het gevoel ‘geleefd te worden’. De meeste tijd focus je op wat er buiten je gebeurt. Druk met werk, de zorg voor familie en vrienden, met het goed moeten doen, met presteren. Druk met sociale media, de berichten op je telefoon of andere vormen van “lawaai” waarin de wereld bij je binnenkomt. Dit kan je zo in beslag nemen, dat je niet meer toekomt aan wat er intussen eigenlijk bij jezelf speelt. Een stilteretraite geeft een fijne, veilige bedding om het ‘zorgen voor buiten’ even los te laten. Zodat je kunt vertragen, naar binnen kunt keren en weer contact maakt met jezelf en je eigen wijsheid.

The quieter you become, the more you can hear.

Programma
s•lence
retreat

Bijna elke maand organiseer ik een stilte dag in de natuur. Een dag om terug te keren naar de eenvoud en echt even los te komen van de dagelijkse drukte en hectiek. Het programma is simpel en overzichtelijk. Hierdoor komt het lichaam geleidelijk tot rust en ook je geest wordt kalm en helder. Het programma is een ritmisch en ontspannen afwisselen van zachte yoga, zitmeditatie, loop- en informele meditatie. Ook oefenen we in mildheidsmeditatie en gaan we de natuur in. Het programma van de mindfulness retraite dag ziet er ongeveer zo uit:

 

10:00 | Opening circle
10:30 | Mindfulness yoga
12:00 | Mindfulness meditatie
12:30 | Lunch in stilte + vrije tijd
13:30 | Mindfulness meditatie
14:00 | Mindfulness wandeling in de natuur
14:45 | Koffie en thee in stilte + vrije tijd
15:15 | Mindfulness meditatie
15:45 | Interpersoonlijke mindfulness
16:30 | Closing circle

 

Ervaring

“Van te voren had ik geen idee hoe een dag in stilte zou zijn maar het was heerlijk! Nu hoefde ik eens niet na te denken waarover ik met onbekenden kon praten of mezelf extraverter opstellen dan ik ben. Ik ben ook écht ontspannen thuisgekomen en heb dat nog een dag thuis vol kunnen houden in de hectiek van een gezin met 3 kinderen. Dank je wel voor deze heerlijke stilte dag.”

Natasja

Voor wie?

Voor iedereen die verlangt naar stilte, rust en reflectie. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga, meditatie of een stilte retraite. Misschien vind je de stilte zelfs een beetje spannend maar voel je ergens diep van binnen het verlangen om naar binnen te keren. De ervaring zelf kan ook iedere keer weer anders zijn, afhankelijk van wat er zich in jouw leven afspeelt. Je bent welkom gewoon zoals je bent.

Een dag helemaal voor jou om te vertragen, verstillen, verdiepen en verrijken

Locatie

We verblijven tijdens de stiltedagen op een prachtige locatie midden in de natuur in de omgeving van Breda. In het nieuwe jaar kun je de stiltedagen volgen bij mijn studio aan huis die momenteel wordt gerealiseerd. Midden in het bos in Rijsbergen, naast Breda. We hebben een prachtig mooie tuin met alle ruimte én privacy voor een stiltedag als deze. Je hoort de vogels zingen, loopt zo het stukje privé bos in en misschien zie je zelfs de eekhoorntjes. Bij goed weer begeleid ik de stiltedag buiten in de tuin. Ook het aangrenzende natuurgebied is prachtig voor een mindfulness wandeling.

Praktisch

Deelnameprijs

€127 per persoon

Dat is inclusief smoothie, vegetarische lunch, fruit, water, thee, koffie en gezonde snack. Inclusief gebruik van alle materialen zoals meditatie matten, dekens en kussens en uiteraard inclusief de deskundige en liefdevolle begeleiding door mij. Omdat ik erkend en categorie 1 geregistreerd mindfulness trainer ben bij de beroepsvereniging VMBN kan het zijn dat vergoeding mogelijk is vanuit de zorgverzekeraar. Wil je dit weten, neem dan contact op met je verzekeraar.

Data en aanmelden

 

UITVERKOCHT: Stiltedag 5 maart 2022

UITVERKOCHT: Stiltedag 16 april 2022

Aanmelden: Stiltedag 7 mei 2022

 

Begeleiding

Alle stilte retraite dagen worden verzorgd door mij, Suzan Oostvogels. Ik ben niet alleen mindfulness en compassie trainer in de hoogste categorie. Maar daarnaast ook psycholoog, coach en yoga teacher. Ik ben gek op de natuur en doe niets lever dan jou tijdens de stilte dagen in contact brengen met je ware zelf. Met je eigen natuur. Mindfulness, zachte yoga en journaling zijn daarbij slechts het middel. De stilte en de prachtige plek in de natuur ondersteunen het proces. Ik heb dit zelf al vaak mogen ervaren in retraites die ik volg. De rust. De stilte. Even uit mogen zoomen. Vertragen. Weer voelen. Het doet me zó goed. Ik vind niets zo bijzonder om jou dat ook te laten ervaren. Ik ontmoet en begeleid je graag op deze bijzondere retraite dag helemaal voor jou. Zullen we samen de stilte opzoeken?

 

Ervaringen

“Dankjewel voor de stilteretreat waar ik aan deelgenomen heb. Een dag vol rust, bezinning en tijd voor jezelf. En vooral niets moet alles mag. Op de helft van de dag genieten van een heerlijke lunch. Vol ‘nieuwe’ energie ga je aan het einde weer verder je weekend in. Fijn ook dat het op een zaterdag is.”

Abigail
retraite dag stilte breda nelleke

“Ik kijk met een enorm gelukkig, warm en ook opgelucht gevoel terug op de stiltedag afgelopen zaterdag. Het was voor mij een hele bijzondere ervaring, mijn eerste retraite en dan ook in stilte. Ik vond het fijn, de groep was fijn, er hing een hele relaxte vibe.
Toen ik binnenkwam, had ik een gejaagd, gespannen gevoel. Ik had het gevoel dat ik er iets uit MOEST halen, dat ik zaken moest oplossen. In plaats daarvan heb ik niets opgelost, maar alleen geluisterd en gevoeld naar wat ik mezelf te vertellen had en wat jij ons vertelde met de voorgelezen teksten, waarin dingen zaten die echt voor mij bedoeld waren. Ik kijk dus terug op een hele fijne, warme dag in stilte. Ik heb het gevoel alsof er een deken van me afgevallen is en ik veel dichter in contact sta met mezelf.”

Nelleke

“Een dag in stilte, geleid door Suzan, voelde als een warm bad. Heel vertrouwd en ontspannen kon ik via de yoga oefeningen en meditaties de rust vinden in mijzelf. Het geeft me handvatten om deze rust ook weer op andere momenten bij mijzelf terug te vinden, lief & zacht voor mijzelf en omgeving te zijn en naar mijn innerlijke stem te kunnen luisteren. Dank je wel voor deze bijzondere retraite dag.”

Sabrine

Zullen we samen de stilte opzoeken?

Ik kan niet wachten je mee te nemen op retreat.

Heb je nog een vraag? Meld je aan