Stop met jezelf schuldig voelen, meditatie is een investering

Voel jij je ook zo schuldig als je ogenschijnlijk ‘niets doet’. Als je tijd neemt voor je practice terwijl er nog zoveel moet en het werk nooit af is?

 

Wees eens heel eerlijk, voel je je net zo schuldig als je naar de sportschool gaat of een wedstrijd speelt met je team? Of als je een heerlijke douche neemt? Of als je een super voedzame maaltijd maakt? Waarschijnlijk niet. Of wel?

Hoe zo is het dan zo anders met meditatie? In mijn woordenboek is meditatie de meest fundamentele vorm van self-care. Het is een investering in je eigen welzijn en verre van egoïstisch. Het is ESSENTIEEL als jij de beste versie van jezelf wil zijn.

Niemand heeft er wat aan als jij jezelf compleet uitholt. Als je gestresst door je leven rent met kleine oogjes en donkere kringen. Niemand heeft er wat aan als jij verhard en alleen maar bezig bent met vliegen, rennen en hollen. Als je niet meer kunt genieten van de glimlach van een onbekende op straat, laat staan die van je eigen kinderen. Als je niet ziet wat je kids nodig hebben. Je partner. Of wat jij zelf nodig hebt. Als je niet echt kunt genieten van een knuffel omdat je afwezig bent en alleen maar bezig met wat er allemaal nog moet.

Goed zorgen voor je mentale, emotionele en fysieke gezondheid is niet egoïstisch. Het is juist je plicht. Aan jezelf. Aan de wereld. Want als jij niet goed zorgt voor jezelf, hoe kun je dan de wereld geven wat jij te geven hebt? Hoe kun je dan de beste versie van jezelf zijn? Voor je partner? Voor je kids? Voor je vrienden? En zelfs op je werk? Hoe kun je het beste van jezelf geven, als je jezelf niet eerst kunt geven wat jij nodig hebt. Wat essentieel is om het beste in jezelf naar boven te halen?

Dus stop met jezelf te schamen als je tijd maakt voor stilte. Voor meditatie. Voor jouw practice. Dit dient NIEMAND. Herinner jezelf er aan dat meditatie een investering is die zich zal uitbetalen aan iedereen die op jouw pad komt. Iedereen die je ontmoet. Iedereen die met je werkt. Die met je knuffelt. Die met je sport. Meditatie is KEY!

Wees trots op jezelf als je tijd hebt gemaakt voor jezelf. Al is het maar vijf minuten. Je verdient het. En de wereld verdient de beste versie van jou! Typ een YES in de comments als jij vandaag ruimte hebt gemaakt voor je practice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *