Ervaringen mindfulness

Ik kan je zelf wel vertellen dat de mindfulness training bijzonder is. Maar krachtiger is om de echte ervaringsverhalen zelf te lezen. Ontdek hier hoe anderen de online mindfulness training hebben ervaren.

online mindfulness ervaring

“Ik ervaar nu veel meer rust in mijn hoofd. Ik voel me prettiger, minder gestresst en overzie dingen veel beter. Daarnaast geniet ik veel meer van de leuke dingen!”

Albertine
Changemanager
online leren mediteren ervaring

“Ik had veel last van piekeren en daardoor slapeloze nachten om de meest onbelangrijke onderwerpen. Ook was ik zo enorm gejaagd. Ik verplichtte mezelf de hele tijd om van alles te doen; ik moet, ik moet, ik moet… Nu weet ik dat het ook anders kan. Wat een verademing!”

Judith
Vastgoedbeheer
ervaring lianne zelfcompassie trianing online

Of ik een review wilde schrijven over de online mindfulness training. Ik ben er maar even voor gaan zitten, hoe hou ik dit kort en krachtig, en vertel ik wel hoe FANTASTISCH deze training is en hoe zeer ik het aanraad.

Makkelijk? Nee, het vraagt echt wat van jezelf en het kan ook erg confronterend zijn. Dus als je deze training wilt doen, denk er wel aan dat je er echt tijd en ruimte voor kan maken, om er zoveel mogelijk uit te halen. Maar uiteindelijk ben ik er heel erg van gegroeid en was het de investering in mezelf zeker waard. Zou ik het opnieuw doen, ja zeer zeker! En dat ga ik ook, want als je de training online doet, kan je hem iedere keer weer opnieuw mee volgen. Ook zoiets mooi en een hele mooie extra aanvulling op de training. Hij staat alweer in de agenda genoteerd.

Maar toen, moeilijk, pittig, hoe kom ik hier door heen, wat voel ik allemaal, wat moet ik hiermee, ik weet het niet. Maar dan heb je Suzan die met alle liefde en warmte je door die moeilijke periode heen helpt en er echt voor je is. Je helpt te ontwikkelen, ieder op zijn eigen pad, maar toch ook gezamenlijk. Bewuster in het leven leert staan en ook nog een stukje zelfliefde creëert. Alles wat je nodig hebt om beter in je vel te komen en weer de mooie dingen van het leven te zien. Uiteindelijk zal je het helemaal zelf moeten doen, maar met alle tools en begeleiding van Suzan, lukt dit mij na het afronden van de training heel goed.

Wat ik zelf heel erg merk is dat ik vanuit de training echt rustiger ben, dat ik beter met moeilijke situaties om kan gaan. Dat ik daarbij niet meteen in de stress, emotie of paniek schiet, maar dat ik het zie gebeuren en denk, oke.. even een afstandje nemen, wat gebeurt er, wat voel ik, wat wil ik etc. Een heel groot verschil! Waar ik heel snel ik emotie en paniek schoot, kan ik dat nu (vaker) voor zijn.

De mindfulness cursus bij Suzan is dan naar mijn idee ook echt een groot cadeau aan jezelf. Gun het jezelf en Go for it!

Lianne
Pedagogisch medewerkster
mindfulness minder stress dordrecht online suzanne

“Suzan is mega gepassioneerd en heeft veel ervaring. Dit kun je merken aan de hoeveelheid voorbeelden en hoe ze dingen helder weet uit te leggen. Ze heeft direct een passend en praktisch antwoord op elke vraag. Zweverig? Er is niks zweverigs aan down-to-earth aandachttraining. Sporten is ook niet zweverig, je traint alleen een andere spieren. Suzan bedankt! Door jouw begeleiding kan ik meer genieten van het moment. Ik ben meer ontspannen en na jaren weer in contact met mezelf en mijn gevoel.”

Suzanne
Jeugdreclasseerder

Wat een lovende recensies allemaal. Zou dat wel kloppen… Na het bekijken van de introductieles die Suzan gratis aanbod, durfde ik het aan om mijn primaire scepsis bij dingen die (te?) mooi klinken, opzij te zetten en in het diepe te springen. Terecht, ervaarde ik al bij de eerste van 8 Q & A’s.

De financiële investering was volledig de moeite waard (zelf vind ik de behaalde winst onbetaalbaar). Praktisch gezien was er altijd ruimte voor eigen vragen, zowel tijdens de online avonden als bij een puur individuele vraag [privacy gegarandeerd], bijv. via de mail (die meestal al binnen een dag beantwoord werd)

Merkbaar is ook de jarenlange ervaring van Suzan (ik geloof niet dat ze op enige cursistenvraag geen antwoord wist). Gekoppeld aan een rijke theoretische achtergrond als psycholoog en zeker ook als kenner van de rijke mindfulle literatuur is ze een prettige vraagbaak die overloopt van compassie.

Die compassie is ook de extra toegevoegde waarde die Suzan te bieden heeft in de hele win-win-win. Mij heeft ze in elk geval enorm geholpen mindfulness een vaste plek in mijn leven te geven. Niet omdat ik vind dat dat moet, maar juist omdat het kan, Suzan bedankt voor je rol hierin. Voor de twijfelaars, uitpakken dat cadeautje!

Marius
review online mindfulness jolanda

“De online mindfulness training vind ik geweldig. Ik heb ervaren dat ik heel druk in mijn hoofd ben, dit werkt verlammend en uitputtend. Nu heb ik tools gekregen om dit in goede banen te leiden. Ik merk dat ik vriendelijker ben geworden, ik luister meer naar de stem van mijn hart en ik lach weer veel vaker, net als vroeger.

Het fijne aan de online mindfulness training is dat ik het op mijn eigen tempo kan doen, zelf mijn tijd kan indelen. Ik heb natuurlijk al eens eerder een mindfulness training gevolgd, elders, en ik wil Suzan echt een pluim geven voor haar deskundige begeleiding.

Ik snap nu pas waar het echt om gaat. Ik ben iedere keer weer verbaast over het gemak waarmee ze hele moeilijke vragen beantwoord. Kan niet beter. Ze geeft iedereen het gevoel speciaal te zijn. Alle hulpmiddelen die we krijgen, theorie, video, meditaties, zijn zeer uitgebreid, doen ter zake en zijn prettig te gebruiken. Alles is verzorgd. Ik ben heel blij dat ik heb deelgenomen.”

Jolanda
ervaring nanieke arts mindfulness

“Ik heb de mindfulness training bij Suzan ervaren als down-to-earth, praktisch en verdiepend. Ik kan nu beter bepalen waar mijn grens ligt, ben een stuk positiever ingesteld  en milder voor mezelf. Door met Suzan aan de slag te gaan heb ik meer energie, zelfvertrouwen en geniet ik weer van de dingen die ik doe.”

Nanieke
Huisarts

“Ik begon de mindfulness training omdat ik mezelf vaak in de weg zat met mijn gedachten en overtuigingen. Ik wilde van angst en onzekerheid naar meer vrijheid, liefde en vertrouwen gaan. Een open hart, in verbinding en mild. Niet enkel voor anderen, maar ook voor mezelf. Ook al had ik al veel stappen gezet, ik merkte dat ik er echt nog niet was.

Door met de mindfulness aan de slag te gaan ben ik echt gegroeid. Ik heb mezelf en mijn behoeftes weer gehoord en gevoeld, waardoor ik merkte welke dingen echt aandacht vroegen. Hier heb ik ook concreet al stappen in gezet. Ook ervaar ik nu meer ruimte tussen wat er gebeurt en mijn reactie erop. Hierdoor kan ik veel beter zien wat er gebeurt en er veel wijzer op reageren. Wat niet alleen voor mij vertrouwen geeft, maar ook voor mijn omgeving rust biedt.

Meditatie en mindfulness bieden een stil oog te midden van een orkaan van gevoelens soms. Door stilte, door een pas op de plaats te maken, komt er ook ruimte en beweging. Als ik terugkijk heb ik weer leren luisteren naar mijn grenzen, mijn gevoel en bovenal mijn eigen wijsheid.”

Malu
Debby online mindfulness

“Wat ben ik blij dat ik ben begonnen aan de 8-weekse online mindfulness training bij Suzan. Het heeft me zoveel inzichten gegeven en nog steeds merk ik elke dag dat het me goed doet. Ik groei nog steeds in het ontdekken van patronen, loslaten, accepteren en op mezelf leren vertrouwen.

Ik snap nu eindelijk wat er wordt bedoeld met “zijn met hoe het nu is”. Het niks ‘moeten’ en elk moment opnieuw kunnen/mogen beginnen heeft mij onwijs op weg geholpen in de eerste weken van de training. Ik ben gaan herkennen waarin ik vastliep. Gedachtes waar ik niks mee hoef te doen. Wat een vrijheid. En wat een openbaring. Ook grenzen stellen en daadwerkelijk ‘nee’ zeggen is niet eens zo moeilijk of eng als ik altijd heb gedacht.

Het fijne van deze online training is dat alles na te lezen is op het moment dat je zelf uitkiest. Ook de live sessies zijn achteraf terug te kijken. Ik zou iedereen zeker aanraden te beginnen met mindfulness als je voelt dat je iets nodig hebt waardoor je de impact in je leven wilt veranderen. En dan in het bijzonder de training van Suzan, omdat het herkenbaar is, nuchter en down to earth blijft en ik voelde van begin tot eind de werkelijke bereidheid van Suzan om te willen teachen en ondersteunen.”

Debby
Makelaardij
denise online mindfulness

” Na een tweede challenge bij Suzan ben ik uiteindelijk toch nog halsoverkop aan de online mindfulness-cursus begonnen (want ja, toch 300 euro). Maar, zoals al meer mensen hebben geschreven: het was elke euro meer dan waard. Het is een intensieve cursus (op een hele positieve manier) en de info en theorie geven veel diepgang aan de meditaties. De eerste weken vond ik pittig, omdat ik echt met mezelf werd geconfronteerd, maar daarna kwam er rust en warmte. Ik heb in die weken stappen gezet die ik nooit had durven denken.

Sinds ruim een jaar staat de wereld stil en hoor je dat mensen zichzelf beter leren kennen. Dat is ook zo. Maar met mediteren via deze cursus leer je jezelf op een heel ander level kennen. Nog dieper, nog meer kijken naar je patronen, waardoor je wensen en dromen veel duidelijker worden, en je minder bezig bent met anderen. 8 weken elke dag mediteren heeft voor mij een basis gelegd waardoor ik weet dat ik mijn keuzes vanaf nu altijd anders ga maken. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg 🙂

Dank je wel Suzan voor dit wonderlijke avontuur! Je cursus is geweldig en ik voel me rijk en warm (en rustiger) na die 8 weken!”

Denise
In between jobs
online mindfulness cursus carli

“Vooraf twijfelde ik over de online mindfulness training, omdat ik niet heel veel stress ervaarde. Ik wist niet of ik het nodig zou hebben.

Het heeft me veel gebracht, ik heb zoveel over mezelf geleerd en echt heel veel inzichten opgedaan in de training. De belangrijkste zijn dat ik me- time nu anders definieer en veel beter goede keuzes kan maken in hoe ik tijd die ik alleen heb invul. Doordat ik vaker en langer mediteer voel ik beter wat echt prettig is en kies ik vaker voor wandelen, lezen, samen een spelletje of iets anders leuks met de kinderen te doen en ik krijg hier juist meer energie van, dan van bijvoorbeeld serie kijken of iets anders waardoor ik niet nadenk over hoe ik me voel.

Als ik me niet goed voel helpt het me om te voelen waar ik dit voel, soms zorgt dat alleen er al voor dat het gevoel verdwijnt. Ook helpt het me om te gaan schrijven of mijn gedachten nader te bekijken; wat zou ik doen als ik deze gedachte niet had en accepteren dat ik dat nu denk, maar er niets mee hoef.

Nu, aan het eind van de training, herken ik het eerder wanneer ik me niet goed voel en heb ik meer tools om er mee om te gaan. Ik heb er meer vertrouwen in dat een moeilijk gevoel ook weer over gaat en accepteer gemakkelijker dat ik me ook even rot kan voelen, zonder dit meteen kapot te analyseren of er expres niet aan te denken. Ik zorg beter voor mezelf door meer te slapen, meer rust tussendoor te nemen, mijn gevoel van vermoeidheid of overprikkeldheid serieus te nemen en geniet meer van kleine fijne momenten. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel positief terugkijk op de online mindfulness training van Suzan.”

Carli
Orthopedagoog
lynda online mindfulness

“In eerste instantie had ik geen idee of het mij iets zou brengen maar na de 8 weekse training weet ik nu dat dit zó ontzettend fijn is. Het heeft mij inzicht gegeven in vele dingen en heb ook mijzelf beter leren kennen. Al jaren leef ik met veel pijn en wist niet hoe hier mee om te gaan maar door de mindfulness heb ik een weg gevonden om dat wel te kunnen. Ik heb jaren in een neerwaartse spiraal gezeten maar door de mindfulness klim ik nu weer omhoog. En dat is echt een verademing kan ik je zeggen. Mindfulness is niet moeilijk maar je moet het jezelf wel gunnen om het te beoefenen. En als je het eenmaal te pakken hebt wil je nooit meer anders. Suzan is een hele fijne persoonlijkheid die je daar geweldig bij kan coachen.”

Lynda
jojanneke mindfulness online

“In 2016 volgde ik de online mindfulness training al eens bij Suzan. Ik heb recent de training nogmaals gevolgd met alle updates. Allereerst, ik vond de training al super fijn om te volgen! Suzan heeft het nog meer ‘eigen’ gemaakt en daardoor is het heel fijn om te volgen. De opbouw en volgorde werkt voor mij heel goed! Het gemak om op mijn mobiel in te loggen en de oefeningen die ik gelijk kan luisteren vind ik echt heel prettig. Tegen mensen die nog twijfelen zou ik willen zeggen: gun jezelf deze tijd en het is het echt waard! Een fijne, oprechte en no nonsense training waarbij je tot echte inzichten & veranderingen kan komen.”

Johanneke
Manger operations & HR
online mindfulness training ervaring

“Ik werd me bewust hoe vaak ik veroordelend naar mezelf toe was, zonder dat ik het zelf door had. Door mindfulness ga ik nu vriendelijker met mezelf om. Ik heb manieren geleerd om minder in m’n hoofd te zitten en daardoor kan ik zo veel beter al die gedachten loslaten. Ook kan ik beter de signalen van mijn lichaam opmerken en daardoor bijvoorbeeld ook mijn eigen grenzen beter voelen. Wat een waardevolle training van Suzan!”

Rachel
Orthopedagoog
ervaring mindful membership meditatie maandelijks

“Ik kan alleen maar zeggen dat het een verrijking is in mijn dagelijkse leven. Ik ga nu veel bewuster met dingen om, waardoor ik bepaalde zaken beter kan accepteren en ook daarnaar kan handelen. Ook realiseer ik me nog beter wanneer er zich een mooie ervaring voordoet (en kan daar dan ook extra van genieten). Het allermooiste is nog dat ik nog bewuster dichtbij mezelf kan blijven in alles wat ik doe.”

Nathalie
Communicatie adviseur
maandelijks meditatie online

“Mindfulness heeft me een stevige basis gegeven in mijn verdere zoektocht naar wat ik wil. Ik heb meer geduld, kan beter omgaan met negatieve gevoelens en gedachten, ben vaak scherper en kan verdriet beter omzetten in iets positiefs. Het heeft me erg veel gebracht en het gaat me nog meer brengen zolang ik het aandacht blijf geven. En dat kan ik nu met dit membership doen!”

Uti
Consultant
mindfulness cursus training online ervaring

“Voor mij gaf de mindfulness training vanaf de eerste week veel structuur in mijn dagen. Ik zat veel thuis, maar met behulp van de mindfulness oefeningen had ik het idee dat ik een nuttige invulling aan mijn dagen gaf en dat ik ook echt aan het werken was aan mijn herstel. De wekelijkse trainingen waren voor mij weer een startpunt voor een nieuwe week waarin ik aan de slag kon met nieuwe mindfulness oefeningen. Deze oefeningen waren goed in te passen in de dagelijkse bezigheden en naar mate de weken vorderde begon ik steeds meer momenten op de dag te herkennen waarop ik onbewust bezig was met mindfulness. Heel leuk om dit op te merken!

Ik heb geleerd hoe ik stress bij mezelf kan herkennen en hier soms even afstand van kan nemen door er op een andere manier naar te kijken. Daarnaast pas ik een aantal mindfulness oefeningen uit de training nog steeds dagelijks toe om even tot rust te komen. Dat kost me geen uren, maar juist de korte oefeningetjes helpen daarin. Dat is het mooie van de cursus. Wat ik geleerd heb in de training komt de hele dag door in kleine dingen terug, maar juist die bewustwording in kleine dingen maakt voor mij het verschil.”

Floor
Teammanager
online meditatie cursus mindfulness

“Mindfulness neemt je mee op reis, op reis naar jezelf. Het maakt je bewust van jezelf, van je lichaam, je gedrag, gedachten, gevoelens en van je omgeving. Ik leefde eigenlijk teveel op de automatische piloot, was vaak druk in mijn hoofd, dacht aan het een als ik bezig was met het ander… Ik leefde niet echt in het hier-en-nu. Ik werd eigenlijk geleefd door vele dingen, maar leefde zelf niet echt meer echt.

Op een bewuste manier leren leven in het hier en nu, loslaten en accepteren, dat zijn belangrijke elementen die ik uit de mindfulness training heb gehaald. Met mindfulness kijk je vooral naar jezelf, en dat is soms best confronterend. Inzien dat jijzelf een groot aandeel hebt in hoe je je voelt in een bepaalde situatie doordat je op een bepaalde manier denkt. Maar als je je daar bewust van kan zijn, en het kan (h)erkennen, en accepteren dat het zo is, dan kan er ook verandering plaatsvinden.

Ik heb de mindfulness training bij Suzan gevolgd omdat zij naar mijn gevoel aansloot bij mij als persoon. Ze is een prettig persoon, die je op de juiste momenten en juiste manieren dingen laat inzien. Ze forceert niets en neemt de tijd die nodig is. Ze creëert een veilig klimaat waardoor er een open sfeer kan ontstaan. Heel prettig! De mindfulness training is voor mij het begin geworden van mijn reis. Het stopt namelijk niet na acht weken. Sterker nog, je kan er niet meer mee stoppen, er is geen weg meer terug. It”s a new way of life! Nogmaals bedankt Suzan!”

Vivi
Psycholoog
rust in je hoofd cursus training

“Al langere tijd was ik van plan om ‘ooit eens’ een mindfulness training te gaan doen. Afgelopen najaar had ik heel sterk het gevoel dat het er nu echt de hoogste tijd voor was: ik zat slecht in mijn vel, kon nog nauwelijks ergens van genieten en was vaak gestrest, boos en moe. Nu, twee maanden later, kan ik zeggen dat de mindfulness training me veel inzicht in mijn eigen patronen heeft gegeven. Zo nu en dan was dat herkennen van mijn eigen patronen behoorlijk confronterend, maar na een aantal lessen begon ik me te realiseren dat ik aan veel situaties, gebeurtenissen en gevoelens zelf weinig kan veranderen, maar wel aan de manier hoe ik er op reageer. En juist dat anders reageren is wat ik met mindfulness geleerd heb.”

Esther
Sales coördinator