Ervaringen zelfcompassie

Ik kan je zelf wel vertellen dat de heartfulness training bijzonder is. Maar krachtiger is om de echte ervaringsverhalen zelf te lezen. Ontdek hier hoe anderen de online heartfulness training hebben ervaren.

Zelfcompassie ervaring marjan

“Ik merkte vaak boosheid richting mezelf. Ik hoopte meer vaardigheid te krijgen in het milder met mezelf omgaan. Ik kon heel veel begrip opbrengen voor een ander maar bij het minste ‘foutje’ dat ik zelf maakte ging ik hard tekeer tegen mezelf.

Door de compassie training heb ik geleerd om gevoelens van boosheid, verdriet en teleurstelling nu beter aankijken en ze laten zijn. Dat geeft ruimte ipv ze met alle geweld weg te willen duwen of te proberen het om te buigen naar iets positiefs.

Als ik erop terugkijk ben ik door de compassie cursus rustiger geworden in omgang met mezelf en met anderen. Daarnaast vond ik het ook heel mooi om mezelf te leren horen, zien en voelen. Ik zocht altijd erkenning bij de ander. Maar nu weet ik hoe ik dit aan mezelf kan geven. Dit geeft me zo’n bevrijdend gevoel!

Ik vond de training helemaal geweldig. Het was online maar ik voelde enorm veel verbondenheid. Met Suzan en met de medecursisten. Het leek net alsof ik echt in dezelfde ruimte zaten tijdens de live Q&A’s. Het is een enorme verrijking geweest.”

Marjan
zelfcompassie ervaring

“Mijn doel met de online zelfcompassie training was meer verdieping en meer vertrouwen. En dat is gelukt. Ik wil je bedanken voor de mooie meditaties en de inspirerende lessen.

Ik zat nog vast in bepaalde emoties en ondanks dat ik al vaker had geprobeerd deze te accepteren en te vergeven, was me dat nog niet helemaal gelukt. Ik heb het gevoel dat ik deze emoties nu wel echt heb kunnen loslaten. Ook heb ik jarenlang naar anderen geluisterd en te weinig naar mijzelf. Deze zelfcompassie cursus heeft me geleerd om vriendelijker te zijn voor mezelf en dus ook meer aandacht te geven aan mezelf. Aan wat ik wil en wat ik nodig heb.

Ik heb er vertrouwen in dat ik minder leuke ervaringen (die er ongetwijfeld zullen komen) aankan. Ik weet welke meditaties en lessen uit de compassie training ik kan gebruiken om op terug te vallen.”

Lisette
Coach
ervaring met suzan oostvogels compassie training jeroen

“Suzan geeft les met het hoofd en het hart. Met haar heldere uitleg en praktische oefeningen neemt zij je mee terug naar jezelf. De zelfcompassie training vond ik een bijzondere en waardevolle training die ik niet gauw zal vergeten. Ik heb geleerd om nog meer te vertrouwen op mijn eigen wijsheid.”

Jeroen
Docent

“Ik begon aan de zelfcompassie training op een moment dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik voelde me somber, moe en merkte (wederom) dat ik veel twijfels had over mijzelf en weinig eigenwaarde voelde. Bovendien las ik ergens dat zelfcompassie bewezen effectief was bij klachten die kunnen voortkomen uit hoogsensitiviteit.

Door met de compassie oefeningen aan de slag te gaan merk ik dat ik milder geworden ben. Mijn belangrijkste les is geweest om mijn innerlijke criticus te leren kennen en deze juist te omarmen en te accepteren. Dit heeft echt een enorme verandering teweeg gebracht. Ik ervaar letterlijk minder negatieve gedachten (zoals je ook in één van de theorielessen omschreef). Ook goed om weer eens mijn waarden helder te hebben. Dit vond ik ook erg belangrijk. En natuurlijk de oefeningen. Mijn omgeving vind mij ook milder en meer ontspannen.

De online zelfcompassie cursus heb ik als gedegen en tegelijkertijd laagdrempelig ervaren. Heel prettig en met enorm veel deskundigheid en aandacht opgebouwd! Het heeft bij mij echt transformerend gewerkt. Juist omdat het zo stap voor stap werd opgebouwd.”

Elke
Loopbaancoach
online zelfcompassie training

“Ik begon de online zelfcompassie training met weinig vertrouwen in mezelf en ik was heel streng voor mezelf. Ik voelde me gestrest, omdat ik veel negatieve gedachten over mezelf had en veel beren op de weg zag. Ik hoopte door deze training te volgen uit mijn hoofd te komen en meer in contact met mijn gevoel. Leren vriendelijk voor mezelf te zijn. Los te komen van de negatieve gedachten en (faal)angst en zo weer stappen durven zetten en verbinden met anderen.

Het cursusmateriaal vond ik heel toegankelijk, fijn om mee te beginnen voor iemand die nog weinig ervaring met dit soort dingen heeft. Ik vond het fijn dat het allemaal online was, zodat ik de training kon volgen op mijn eigen tempo (en op afstand, want ik woon niet in de buurt). Ook merkte ik dat de live Q&A’s hielpen om te zien dat anderen ook soms worstelen en je hierin niet alleen bent, en hierna met nieuwe energie zelf weer verder te gaan.

Het is nog maar een begin en het gaat met vallen en opstaan, maar ik merk dat ik door de zelfcompassie training vriendelijker voor mezelf kan zijn. Hierdoor ben ik gelukkiger en heb ik meer vertrouwen in mezelf. Ik heb minder last van schaamte en onzekerheid. Het herkennen van de innerlijke criticus was een heel belangrijk thema voor mij, en vooral de ontdekking dat er ook zoiets is als een compassiestem. Ik ben meer ontspannen, ook in de omgang met anderen.”

Noortje
Gallerie assistent
Ervaring vera online zelfcompassie training

“Suzan is een heel fijn persoon. Ze geeft fantastische begeleiding op het gebied van mindfulness en zelfcompassie. Ik heb net de online zelfcompassie training afgerond. De training heeft me erg op weg geholpen en ik ben Suzan heel dankbaar voor al haar hulp.

Ik ben me veel bewuster geworden van mijn automatische patronen. Ik merk valkuilen eerder op en zorg beter voor mezelf. Het lukt me steeds beter om te vertragen en moeilijke emoties of fysieke sensaties toe te laten en hier vriendelijker naar te kijken. Het heeft me veel handvatten gegeven om mee verder te kunnen.

De online zelfcompassie training is fijn opgebouwd, met een overzichtelijk werkboek, meditaties die je kan downloaden, introductie filmpjes en wekelijks een online live sessie. Je kan al je vragen stellen en Suzan neemt ruim de tijd om deze allemaal te beantwoorden. Wat ook erg fijn is, is dat je levenslang toegang houdt tot de training en haar begeleiding. Als er weer een volgende online training start, kan je weer meedoen en opnieuw gebruik maken van de online sessies waarin je je vragen kan stellen.

Als je graag iets op dit gebied zou willen doen en nog twijfelt, is Suzan zeker een aanrader. Ik ben zo dankbaar en blij haar ontmoet te hebben.”

Vera
Logopedist
online zelfcompassie review

“Na een heel zware periode en een coachingstraject om de draad weer op te kunnen pakken, ben ik de online zelfcompassietraining gaan volgen. Er was nog wel wat ‘werk aan de winkel’ op het gebied van houden van mezelf en voor mezelf opkomen.

Ik vond de cursus op vele punten confronterend en kan me niet heugen zo diep in mijzelf te hebben gegraven om de oefeningen goed uit te voeren en de soms emotionele en heftige meditaties te doorlopen. Vooral de les betreffende de kernwaarden gaf veel stof tot nadenken. Het duidelijke handboek, de video’s en de zoom-meetings maken de training tot een goed opgezet geheel.

De cursus resulteert voor mij in heel veel (zelf)bewustzijn in de dagelijkse gang van zaken. Ik denk meer na over wat ik graag wil, voor ogen heb, me goed bij voel, voordat ik een handeling of vraag direct uitvoer of beantwoord. Dat geeft in mijn hoofd en lijf erg veel rust. Het vooral niet meer ‘plooien’ naar de ander voelt goed en ‘vrijer’.

Eigenlijk zou ik iedereen willen aanraden deze training te volgen. Het geeft ontzettend veel inzicht in jezelf, in je eigen handelen en de bewustwording dat je zelf de sleutel tot de wereld om je heen bent. De training is een groot cadeau voor jezelf.”

Nicolette
Omroep- en mediaproductiebedrijf
Michael zelfcompassie ervaring

“Na de mindfulness was ik zoek naar verdieping en had het idee nog niet klaar te zijn. Ik was erg kritisch op mezelf en dat veroorzaakte ook dat ik minder positief was.

Het luisteren, voelen, uitspreken en schrijven in de zelfcompassie training heeft enorm geholpen om te ontdekken wat er leeft in mij. Ik had niet verwacht dat dat zoveel impact zou hebben. In privé en werk merk ik dat ik rustiger ben en goed nadenk over wat goed voor mij is en dit ook zo te benoemen.

Suzan heeft een schitterend programma neergezet. Alle respect daarvoor! Ik heb een hele mooie training gevolgd met leuke medecursisten. Jammer dat het alweer afgelopen is want ik keek, ondanks soms pittige thema’s, er toch wel elke keer naar uit om met de zelfcompassie training aan de slag te gaan.”

Michael
Planner
zelfcompassie online cursus ervaring

“Na lange tijd zoeken en verschillende cursussen om mezelf “beter” te voelen, stuitte ik op de online zelfcompassie cursus van Suzan. Een schot in de roos; wat een geweldige cursus.

De theorie zit gedegen en logisch in elkaar en is goed te volgen. Ook is er iedere week een Q&A sessie met Suzan. Zij begeleidt de live sessies niet alleen met kennis van zaken door haar expertise, maar bovenal met enthousiasme en liefde. Heel veel liefde.

Met veel plezier heb ik aan mezelf gewerkt en met een geweldig positief resultaat. Niet alleen voor die 8 weken maar voor de rest van mijn leven. Mocht je aarzelen of deze cursus iets voor jou is, zou ik zeggen: DOEN. Maakt niet uit of je jong of oud bent. Deze cursus is waardevol voor iedereen die meer vanuit liefde, vertrouwen, zachtheid en het hart wil leven.”

Karin
Fysiotherapeut
Annelies ervaring zelfcompassie

“De online compassiecursus van Suzan is geweldig. De training bevat veel theorie die me inzicht gaf in hoe het brein werkt. De thema’s zijn goed opgebouwd. Ook de begeleiding vond ik heel fijn, geruststellend en liefdevol. Maar niet té langdradig.

Ik heb vooral geleerd dat ik niet in paniek hoef te raken als ik geen controle heb, als ik het niet op kan lossen, of als het rot voelt. Ik heb ontdekt dat verzet averechts werkt, en dat de emotie alleen maar voelen noodzakelijk is en al rust geeft. Ook ervaar ik veel meer zelfvertrouwen, en vertrouwen in dat het wel goed komt. Ik ging altijd meteen alles oplossen. Nu neem ik een adempauze als het onrustig voelt, probeer ik de emotie er te laten zijn zonder me ertegen te verzetten en ben ik meer mindful in het dagelijks leven.

Het is heel fijn dat ik later in het jaar de online zelfcompassiecursus gewoon weer gratis mee kan doen. Dan sta ik er misschien weer anders in, en haal er weer iets anders uit. Opfrissen is fijn. Er is iets om naar uit te kijken en geïnspireerd te blijven. Misschien volg ik zelfs nog een korte retraite. Ik vond je begeleiding heel warm en geduldig en met de juiste toon en tempo. Dankjewel Suzan!”

Annelies

” Suzan is een mooi en warm persoon. Ik heb zowel de online mindfulness als de online zelfcompassie training bij haar gevolgd. Ze is geduldig en neemt alle tijd om dingen uit te leggen of om op het juiste moment een vraag te stellen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en ervaar veel meer rust dan voorheen! Ook lach ik meer en zie ik de dingen een stuk minder zwaar in. Heel waardevol. Ook dat ik nu na het afronden van de cursus gewoon weer mee kan doen vind ik heel prettig. Ik kan alleen maar zeggen, dankjewel Suzan! “

Ilonka
OK medewerker
ervaring met suzan oostvogels compassie training

“De zelfcompassie training kwam echt precies op het juiste moment. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mezelf en mijn gevoel. De training zorgde er voor dat ik mezelf staande kon houden te midden van alle uitdagingen die destijds op mijn pad kwamen. Ik ben zo onwijs blij dat ik heb deelgenomen en ik kan deze training echt aan iedereen aanraden die niet alleen milder wil leren zijn maar ook met meer inzicht en wijsheid zijn leven wil leven. Het is een van de meest bijzondere trainingen die ik in mijn leven gevolgd heb.”

Janneke
Directie secretaresse