Meer over

Suzan

Mijn naam is Suzan Oostvogels (1988), samen met mijn man Hugo, zoontje Mason (2019) en Jack Russel Bas wonen we op een fijne stille plek midden in de natuur net onder Breda. Ik ben gek op yoga, muziek, natuur en op bloemen. Ik geniet oprecht van echt contact met mensen, mooie dingen en lekker eten. Af en toe stap ik op mijn wielrenfiets en ga ik op avontuur.

 

Mijn verhaal

Geboren op een aardbeien tuinderij leerde ik van jongs af aan vooral heel hard te werken. Er was vaak geen tijd om even op adem te komen. Om op te laden. Te ontspannen. We moesten door, de aardbeien moesten immers geplukt worden. Ik leerde dat als je maar hard genoeg je best doet, dat dan vrijwel alles mogelijk is. Dit heeft van mij een enorme doorzetter gemaakt. Iemand die niet snel opgeeft en veel heeft bereikt.

Maar omdat niemand mij had geleerd om af en toe ook even te stoppen en op te laden werkte ik mezelf tijdens mijn psychologie master bijna een burn-out in. Dit bleek een belangrijk keerpunt. Ik besefte dat ik jaren vooral geprobeerd had om te voldoen aan de maatstaven van anderen. Ik deed, tegen beter weten in, wat er van me werd gevraagd. Zelfs al was dat onredelijk of zelfs onmogelijk. Het was pijnlijk om te beseffen dat ik dat had laten gebeuren. Ik was ergens onderweg mezelf kwijtgeraakt.

Waar was dat meisje dat op haar tiende schatten zocht in het bos achter onze akker? Op zoek naar stenen om mijn eigen runen orakel te maken. Dagelijks was ik daar stiekem mee bezig geweest toen ik heel jong was. Hoe ouder ik werd, hoe minder ruimte dit kreeg. Op school vertelde ik dit niet, mijn klasgenoten waren immers met hele andere dingen bezig. Ik voelde me eigenlijk altijd al anders en ik ervaarde dat er  weinig ruimte was voor “anders”. Door heel hard te werken hoefde ik dit niet te voelen. Ik probeerde daarmee “te voldoen aan”, er ook bij te horen en goed genoeg te zijn. Ik heb daarmee jarenlang geprobeerd om iemand anders te zijn.

Het is niet heel gek dat ik nu als psycholoog en coach mensen begeleid op ditzelfde pad. Verwacht van mij geen standaard psychologen gesprek, ik ben alles behalve een standaard psycholoog. Ik werk vanuit bezieling en doe waar ik echt in geloof. In mijn werk komen mijn spirituele en praktische no-nonse kant samen. Tijdens de sessies maken we ruimte voor bezinning en reflectie. Ik leer je luisteren naar je gevoel en je ontdekt hoe je af kunt stemmen op je eigen-wijsheid. Alle antwoorden zitten niet in mij, ze zitten in jou. Ik help je daar weer contact mee te maken. Het mooiste aan mijn vak vind ik als je authentieke keuzes durft te maken, dicht bij jezelf kunt blijven en gaat worden wie je bedoeld bent te zijn. Dat is waar ik het voor doe en mijn ogen van gaan glunderen.

Op een onwijs fijne plek midden in de natuur, net onder Breda, heb ik mijn praktijk als psycholoog en coach gevestigd. Daarnaast ben ik verbonden aan ICM waar ik opleidingen verzorg binnen de sectie psychologie waaronder; Acceptance & Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Toegepaste Psychologie.

 

Kwalificaties

• Coach aangesloten bij NOBCO
• Psycholoog NIP Arbeid & Organisatie

Opleidingen

 • Bachelor psychologie – UvT
 • Master psychologie – UvA
 • Acceptance & commitment therapie – Gijs Jansen
 • Burn-out coach – CSR
 • Lifecoach opleiding – Atma Instituut
 • Lichaamsgericht coachen – Atma Instituut
 • Mindfulness trainer basisopleiding – SeeTrue
 • Mindfulness trainer vervolgopleiding – CVM
 • Mindfulness voor jongeren – David Dewulf
 • Mindful zelfcompassie training – Neff & Germer
 • Mindfulness Based Compassionate Living opleiding – Frits Koster
 • Heartfulness trainer opleiding – Saskia Nefkens
 • Zelfcompassie trainer opleiding – David Dewulf
 • Do-In yoga teacher 1 & 2 – Do-In School
 • Do-In yoga for pregnancy – Do-In academy
 • Yin yoga teacher – Stillnessinyoga
 • Hatha vinyassa yoga teacher – WYA Thailand
 • Yoga nidra & Restorative yoga – Tonnie Goes
 • Klankhealing – Lindsay Hebbelinck
 • Reiki 1 & 2 – Zoma opleidingen
 • Ademcoach – Stephen Monne
 • Therapeut Integrated Psychotherapy io – Bodymind

 

Kijken of het klikt? Contact opnemen
Twijfel je? Stel je vraag!

Impressie

psycholoog coach Breda suzan oostvogels 1
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 13
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 15
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 3
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 10
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 9
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 5
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 11
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 12
psycholoog coach Breda - Suzan Oostvogels - burn-out coach, loopbaancoach, lifecoach, lichaamsgerichte therapie, act 3
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 16
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 7