O V E R

Mindfulness en compassie leren me dagelijks om van mijn hoofd naar mijn hart te zakken. Dat is echt niet altijd zo geweest. Hier lees je mijn verhaal.

Suzan Oostvogels psycholoog en mindfulness trainer

Geboren op een aardbeien tuinderij leerde ik van jongs af aan vooral heel hard te werken. Er was vaak geen tijd om even op adem te komen. Om op te laden. Te ontspannen. We moesten door, de aardbeien moesten immers geplukt worden. Ik leerde dat als je maar hard genoeg je best doet, dat dan vrijwel alles mogelijk is. Dit heeft van mij een enorme doorzetter gemaakt. Iemand die niet snel opgeeft en veel heeft bereikt.

Maar omdat niemand mij had geleerd om af en toe ook even te stoppen en op te laden werkte ik mezelf tijdens mijn psychologie studie bijna een burn-out in. Mindfulness heeft me in die tijd enorm geholpen om rust in mijn hoofd te krijgen. Ik leerde om in het hier en nu te zijn, te ontspannen en af en toe te stoppen met rennen en alleen maar doorgaan. Ik werd zoveel bewuster van mezelf en mijn automatische en onbewuste patronen die er voor zorgden dat ik altijd veel te druk was, niet ontspande en keihard over mijn grens ging. Ook ontdekte ik dat er een andere manier was. Dat ik veel effectiever werd door af en toe te stoppen in plaats van altijd maar doorgaan.

 

Suzan Oostvogels mindfulness compassie online

In plaats van harder, ging ik slimmer werken en scherpe prioriteiten stellen in mijn werk en mijn leven. Ik leerde los te laten wat niet belangrijk was, kreeg eindelijk weer rust in mijn hoofd en kon weer genieten in plaats van altijd maar bezig te zijn met het volgende op mijn to-do list. Wat een verademing! Waarom had niemand mij dit eerder geleerd?

Na mijn psychologie master heb ik veel opleidingen, retraites en bijscholingen gevolgd. Ik heb bijzondere teachers ontmoet in binnen en buitenland. En nog steeds blijf ik me verdiepen. Ik ben een teacher en een student. Ik houd er van om te leren, te groeien, te ontdekken. Alle opleidingen die ik heb gedaan hebben me rijker gemaakt, en wijzer. Uiteindelijk komt alle informatie, kennis en ervaringen samen. Ze hebben me gemaakt tot wie ik ben. En alles komt samen in mijn werk waar ik mezelf meeneem. Waar ik veel van mezelf laat zien; kracht en kwetsbaarheid.

Ik doe niets liever dan jou begeleiden naar je eigen-wijsheid. Ik creëer een veilige omgeving waarin jij helemaal jezelf kunt zijn, met alles dat er is. Zonder oordeel, met lichtheid en vanuit liefde kijken we naar dat wat lastig is en aandacht nodig heeft. Ik leer je schakelen van doen naar “zijn”. Van stress naar ontspanning. Van onrust naar kalmte. Zodat jij niet alleen rust gaat ervaren en meer ontspannen door je leven gaat. Je groeit in persoonlijk leiderschap en neemt weer de regie. Zodat je op een gezonde manier het beste uit jezelf haalt, het leven creëert dat echt voor je past en je thuiskomt bij jezelf.

Once she stopped rushing through life,
she was amazed how much more life she had time for.

Registraties

Psycholoog NIP (204298)
Mindfulness trainer cat. 1 VMBN (2015649)
MBCL Compassie trainer, cat. A + B
World Yoga Alliance teacher (NL39/9CYT400)

Opleidingen

Bachelor psychologie – UvT (2010)
Master psycholoog/trainer – UvA (2011)
Mindfulness trainer opleiding – SeeTrue (2013)
Acceptance & commitment therapie – SeeTrue (2014)
Do-In yoga teacher 1 en 2 – Do-In School (2014)
Heartfulness trainer opleiding – SeeTrue (2015)
Mindfulness trainer vervolgopleiding – CVM (2016)
Yin yoga teacher – Stillnessinyoga (2016)
Mindfulness voor jongeren – David Dewulf (2016)
Burn-out begeleiding – CSR (2017)
Mindful zelfcompassie training – Neff & Germer (2017)
Hatha vinyassa yoga teacher – WYA Thailand (2017)
Do-In yoga for pregnancy – Do-In academy (2018)
Zelfcompassie trainer opleiding – David Dewulf (2018)
Yoga nidra & Restorative – Tonnie Goes (2019)
Klankhealing – Lindsay Hebbelinck (2020)
Mindfulness Based Compassionate Living opleiding – CVM (2021)
Hollistische therapeut – Atma Instituut (momenteel)

 

Verder ben ik mama van Mason (2019), getrouwd met Hugo en hebben we een Jack Russel genaamd Bas. We wonen midden in de natuur waar ik een prachtige praktijk aan huis heb om individueel en in groepen te werken. Ik ben gek op de natuur en op bloemen. Af en toe stap ik op mijn wielrenfiets en ga ik op avontuur.

 

Ga aan de slag met een van mijn meditaties

Volg mijn avonturen op Instagram