Over mij

mindfulness trainer coach psycholoog suzan oostvogels

Mindfulness, meditatie en yoga leren me dagelijks om van mijn hoofd naar mijn hart te zakken zodat ik keuzes kan maken die écht bij me passen. Te ontdekken wie ik daadwerkelijk ben. Me niet door mijn angst te laten leiden, maar juist de stem van mijn hart te volgen. Dat is echt niet altijd zo geweest.

Over mij

Geboren op een aardbeien tuinderij leerde ik van jongs af aan vooral heel hard te werken. Er was vaak geen tijd om even op adem te komen. Om op te laden. Te ontspannen. We moesten door, de aardbeien moesten immers geplukt worden. Ik leerde dat als je maar hard genoeg je best doet, dat dan vrijwel alles mogelijk is. Dit heeft van mij een enorme doorzetter gemaakt. Iemand die niet snel opgeeft en veel heeft bereikt.

Maar omdat niemand mij had geleerd om af en toe ook even te stoppen en op te laden werkte ik mezelf tijdens mijn psychologie studie bijna een burn-out in. Mindfulness heeft me in die tijd enorm geholpen om rust in mijn hoofd te krijgen. Ik leerde om in het hier en nu te zijn, te ontspannen en af en toe te stoppen met rennen en alleen maar doorgaan. Ik werd zoveel bewuster van mezelf en mijn automatische en onbewuste patronen die er voor zorgden dat ik altijd veel te druk was, niet ontspande en keihard over mijn grens ging. Ook ontdekte ik dat er een andere manier was. Dat ik veel effectiever werd door af en toe te stoppen in plaats van altijd maar doorgaan.

In plaats van harder, ging ik slimmer werken en scherpe prioriteiten stellen in mijn werk en mijn leven. Ik leerde los te laten wat niet belangrijk was, kreeg eindelijk weer rust in mijn hoofd en kon weer genieten in plaats van altijd maar bezig te zijn met het volgende op mijn to-do list. Wat een verademing! Waarom had niemand mij dit eerder geleerd?

In Dordrecht richtte ik het MindfulCentrum op. Op deze fijne plek deel ik vol enthousiasme waar ik zelf zoveel baat bij heb gehad en nog steeds heb. Ik deel wat mij zo raakt. Dat wat mij in mijn hart brengt en dicht bij mezelf. Omdat ik iedereen gun dicht bij zichzelf te zijn en te leven zoals het bedoeld is. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1000 mensen begeleid naar rust, ruimte en richting.

Na mijn psychologie master heb ik veel opleidingen, retraites en bijscholingen gevolgd. Ik heb bijzondere teachers ontmoet in binnen en buitenland. En nog steeds blijf ik me verdiepen. Ik ben een teacher en een student. Ik houd er van om te leren, te groeien, te ontdekken. Alle opleidingen die ik heb gedaan hebben me rijker gemaakt, en wijzer. Uiteindelijk komt alle informatie, kennis en ervaringen samen. Ze hebben me gemaakt tot wie ik ben. En alles komt samen in mijn werk waar ik mezelf meeneem. Waar ik veel van mezelf laat zien. Kracht en kwetsbaarheid.

Ik geloof dat er geen eindstation is en we allemaal in beweging zijn. Continu. We zijn allemaal teacher en student in de school die ‘het leven’ heet.

Registraties

Psycholoog NIP, lidnummer 204298
Mindfulness trainer cat. 1 VMBN, lidnummer 2015649
World Yoga Alliance teacher, lidnummer NL39/9CYT400

Opleidingen

Bachelor psychologie – UvT (2010)
Master psycholoog/trainer – UvA (2011)
Mindfulness opleiding – SeeTrue (2013)
Acceptance & commitment therapie – SeeTrue (2014)
Do-In yoga teacher 1 en 2 – Do-In School (2014)
Heartfulness opleiding – SeeTrue (2015)
Mindfulness vervolgopleiding – CVM (2016)
Yin yoga teacher – Stillnessinyoga (2016)
Mindfulness voor jongeren – David Dewulf (2016)
Burn-out begeleiding en partner training – CSR (2017)
Mindful zelfcompassie training – Neff & Germer (2017)
Hatha vinyassa yoga teacher – WYA Thailand (2017)
Do-In for pregnancy – Do-In academy (2018)
Zelfcompassie opleiding – David Dewulf (2018)
Yoga nidra & Restorative – Tonnie Goes (2019)
Klankheling – Lindsay Hebbelinck (2019/2020)

Verder ben ik mama van Mason (2019), verloofd met Hugo (we trouwen in de zomer van 2020) en hebben we een Jack Russel genaamd Bas. We wonen midden in het oude centrum van Dordrecht. Ik ben gek op de natuur en op bloemen. Af en toe stap ik op mijn wielrenfiets en ga ik op avontuur.

 

Ontdek hoe ik jou kan helpen Lees ervaringen van anderen Contact opnemen