luisteren naar het lijf

Lichaamsgerichte therapie

Als praten over je problemen onvoldoende helpt of je hebt klachten als aanhoudende stress, veelvuldig piekeren, somberheid, onzekerheid, een burn-out, angst en paniekklachten, vastlopen in verwerking van rouw, verlies of trauma, dan kan lichaamsgerichte therapie je verder helpen. Als lichaamsgericht coach & psycholoog ga ik er van uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In een wereld die vooral geregeerd wordt door ons hoofd, zijn we vaak het contact met het lichaam kwijt. We hebben geleerd niet te luisteren naar ons lijf, emoties weg te drukken en aan ons gevoel voorbij te gaan. Dit zorgt ervoor dat spanning zich opbouwt, blokkades ontstaan en dat je op den duur zowel lichamelijke als psychische klachten kunt ontwikkelen. Opnieuw leren luisteren naar de signalen van je lichaam is de sleutel om thuis te komen bij jezelf.

 

Vragen lichaamsgericht werken

 • Ik zit zo in mijn hoofd, heb weinig contact met mijn gevoel.
 • Ik word juist overspoeld door emoties, hoe ga ik daar mee om?
 • Ik ervaar veel druk en heb moeite om me echt te ontspannen.
 • Ik blijf rondlopen met onrust, spanning en stress gerelateerde klachten.
 • Ik wil dingen leren accepteren en een plekje kunnen geven.
 • Ik pieker veel en heb last van somberheid en depressieve klachten.
 • Ik wil oude pijn loslaten en me weer vrij voelen.
 • Ik heb last van traumatische herinneringen, dit wil ik verwerken.
 • Ik heb last van angst- en paniekaanvallen.
 • Ik wil leren omgaan met gevoelens van onzekerheid en eenzaamheid.
 • Ik wil meer zelfvertrouwen en persoonlijk groeien.
 • Ik zoek begeleiding bij verlies/rouw.

 

Werkwijze lichaamsgerichte therapie

Bij lichaamsgerichte therapie werken we een laagje dieper dan bij de standaard cognitieve gedragstherapie. Met alleen maar praten komen we er vaak niet. Helemaal als het gaat om traumatische ervaringen uit het verleden. Sterker nog, alleen maar “praten over” kan er zelfs voor zorgen dat je jezelf en jouw proces onbewust belemmert.

Om tot wezenlijke inzichten te komen en te helen, gebruiken we de kennis die opgeslagen ligt in jouw lichaam. Je leert binnen een veilige setting weer te luisteren naar je lijf. Samen werken we aan het loslaten van oude patronen en leer je hoe je ervaringen uit het verleden een plek kunt geven. Onverwerkte emoties laten we bewust en gedoseerd los. Blokkades worden opgeruimd. Spanning ontladen. Er ontstaat ruimte in jezelf doordat letterlijk en figuurlijk de last van je schouders valt. Doordat de brok in je keel oplost. Omdat je hart zich weer opent en je helderheid in je hoofd krijgt.

Met verschillende methoden begeleid ik je op een ervaringsgerichte manier naar je eigen wijsheid. Via zachte aanraking en haptonomie, bio energetica, bodydrum release, focussing, meditatie, visualisatie, breathwork, systemisch en energetisch lichaamswerk kom je langzaam in je eigen kracht en thuis bij jezelf.

 

Resultaat lichaamsgerichte therapie

 • Je hebt oude ballast losgelaten en voelt je vrij
 • Je wordt niet meer zo overspoeld door emoties
 • Je vertrouwt op je eigen-wijsheid en je onderbuikgevoel
 • Je hebt dingen uit het verleden een plekje kunnen geven
 • Je voelt je weerbaarder en steviger
 • Je staat in je kracht en accepteert jezelf zoals je bent
 • Je bent milder voor jezelf en anderen
 • Je kunt beter verbinding maken met jezelf en anderen
 • Je piekert minder en hebt weer rust in je hoofd
 • Je geniet weer en zit lekker in je vel
 • Je voelt je ontspannen en eindelijk weer jezelf
 • Je ervaart meer innerlijk rust en tevredenheid
 • Je ervaart richting en neemt weer regie over je leven

 

 

Vrijblijvend kennismaken? Gratis gesprek inplannen
Heb je nog een vraag? Contact opnemen
ervaring met lichaamsgerichte coach psycholoog Breda

Ik kreeg weer rust in mijn hoofd en ging ongemerkt weer genieten van de kleine dingen.

“Na een aantal vervelende en erg drukke jaren had ik verschillende gesprekken met mijn huisarts. Ik liep mezelf al geruime tijd voorbij en kwam er zelf niet meer uit. Als ik zo doorging dreigde ik in een burn-out terecht te komen. De huisarts adviseerde me om naar Suzan te gaan. Ik hoopte dat ze me kon helpen omdat ik geen medicijnen wilde gaan gebruik. Ik wilde zelf proberen om iets te veranderen.

De lichaamsgerichte sessies met Suzan heb ik als zeer waardevol ervaren. Na elke sessie zag ik bij mijzelf vooruitgang. Ik kreeg weer rust in mijn hoofd en ging ongemerkt weer genieten van de kleine dingen. Ik kwam door de therapie tot het besef dat ik eigenlijk de hele dag aan het rennen was en mezelf continu opjaagde. Ik ontdekte dat ik meer bezig was met de toekomst en het verleden zonder stil te staan bij het moment van nu. Hierdoor kon ik dus ook niet genieten van mooie momenten, omdat ik alweer met het volgende bezig was.

Van Suzan heb ik technieken geleerd zodat ik zaken beter kan overzien en structureren. Ook geniet ik veel meer van de dag en begin ik niet zo gejaagd meer als voorheen. Eigenlijk was het lichaamsgerichte therapie traject met Suzan het beste medicijn voor mij.”

Frans, ondernemer

Impressie

psycholoog coach Breda suzan oostvogels 1
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 13
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 2
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 12
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 5
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 11
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 9
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 10
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 15
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 4
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 7