luisteren naar het lijf

Lichaamsgerichte therapie

Als praten over je problemen onvoldoende helpt of je hebt klachten als aanhoudende stress, veelvuldig piekeren, somberheid, onzekerheid, een burn-out, angst en paniekklachten, vastlopen in verwerking van rouw, verlies of trauma, dan kan lichaamsgerichte therapie je verder helpen.

 

Vragen lichaamsgerichte therapie

 • Ik zit zo in mijn hoofd, heb weinig contact met mijn gevoel.
 • Ik word juist overspoeld door emoties, hoe ga ik daar mee om?
 • Ik ervaar veel druk en heb moeite om me echt te ontspannen.
 • Ik blijf rondlopen met onrust, spanning en stress gerelateerde klachten.
 • Ik pieker veel en heb last van somberheid en depressieve klachten.
 • Ik wil leren accepteren en oude pijn verwerken en los kunnen laten.
 • Ik heb moeite met het voelen en aangeven van mijn grenzen.
 • Ik heb last van angst- en paniekaanvallen.
 • Ik wil leren omgaan met eenzaamheid, geen plek hebben.
 • Ik wil meer zelfvertrouwen, persoonlijk groeien en in mijn kracht komen.
 • Ik verlang naar ontspanning en me weer vrij voelen.

 

Werkwijze lichaamsgerichte therapie

In een wereld die vooral geregeerd wordt door ons hoofd, zijn we vaak het contact met het lichaam kwijt. We hebben geleerd niet te luisteren naar ons lijf, emoties weg te drukken en aan ons gevoel voorbij te gaan. Dit zorgt ervoor dat spanning zich opbouwt, blokkades ontstaan en dat je op den duur zowel lichamelijke als psychische klachten kunt ontwikkelen.

Als lichaamsgericht werkend psycholoog en coach benutten we naast het gesprek steevast ook het lichaam. Het lichaam is een boodschapper dat zich eerlijker en preciezer uitdrukt dan waar we met onze taal toe in staat zijn. Je houding, stem, beweging en ademhaling vertellen zonder omwegen hun eigen eerlijke verhaal.

Door zachte aanraking en haptonomie, emotioneel lichaamswerk, focussing, meditatie, visualisatie, ademwerk, systemisch- en energetisch lichaamswerk leer je de boodschappen van je lijf te verstaan.

Samen werken we aan het loslaten van oude patronen en leer je hoe je ervaringen uit het verleden een plek kunt geven. Onverwerkte emoties laten we bewust en gedoseerd los. Blokkades worden opgeruimd. Spanning ontladen. Er ontstaat ruimte in jezelf doordat letterlijk en figuurlijk de last van je schouders valt. Doordat de brok in je keel oplost. Omdat je hart zich weer opent en je helderheid in je hoofd krijgt. Hierdoor kun je duidelijker richting geven aan wat voor jou belangrijk is in je leven.

We starten met een vrijblijvend intakegesprek. We maken kennis, brengen jouw situatie in kaart en kijken of je bij mij op de juiste plek bent. Met de meeste mensen werk ik een langere periode aan een specifiek thema. Dat is dan zo’n negen tot twaalf sessies. Soms is zes sessies al voldoende om weer even richting te vinden.

 

Vrijblijvend kennismaken? Gratis gesprek inplannen
Heb je nog een vraag? Contact opnemen
ervaring met lichaamsgerichte coach psycholoog Breda

Ik kreeg weer rust in mijn hoofd en ging ongemerkt weer genieten van de kleine dingen.

“Na een aantal vervelende en erg drukke jaren had ik verschillende gesprekken met mijn huisarts. Ik liep mezelf al geruime tijd voorbij en kwam er zelf niet meer uit. Als ik zo doorging dreigde ik in een burn-out terecht te komen. De huisarts adviseerde me om naar Suzan te gaan. Ik hoopte dat ze me kon helpen omdat ik geen medicijnen wilde gaan gebruik. Ik wilde zelf proberen om iets te veranderen.

De lichaamsgerichte sessies met Suzan heb ik als zeer waardevol ervaren. Na elke sessie zag ik bij mijzelf vooruitgang. Ik kreeg weer rust in mijn hoofd en ging ongemerkt weer genieten van de kleine dingen. Ik kwam door de therapie tot het besef dat ik eigenlijk de hele dag aan het rennen was en mezelf continu opjaagde. Ik ontdekte dat ik meer bezig was met de toekomst en het verleden zonder stil te staan bij het moment van nu. Hierdoor kon ik dus ook niet genieten van mooie momenten, omdat ik alweer met het volgende bezig was.

Van Suzan heb ik technieken geleerd zodat ik zaken beter kan overzien en structureren. Ook geniet ik veel meer van de dag en begin ik niet zo gejaagd meer als voorheen. Eigenlijk was het lichaamsgerichte therapie traject met Suzan het beste medicijn voor mij.”

Frans, ondernemer

Impressie

psycholoog coach Breda suzan oostvogels 1
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 13
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 2
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 12
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 5
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 11
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 9
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 10
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 15
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 4
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 7