Stress herstel traject

Burn-out coaching

Als je te lang onder spanning staat en lange tijd te veel van jezelf vraagt zonder op te laden, krijg je klachten. Je lichaam weet niet meer hoe het de spanning kan loslaten en staat permanent in de overleefstand. In een burn-out preventie of herstel traject gaan we niet alleen opladen en focussen op herstel. Je (her)ontdekt in dit burn-out coachtraject ook wie je oorspronkelijk bent, wat jouw kracht is en hoe je die inzet zónder jezelf over de kop te werken.

 

Vragen burn-out coaching

 • Ik heb al lange tijd last van stress klachten, heb ik een burn-out?
 • Ik durf mezelf niet ziek te melden, kan ik nog doorwerken?
 • Ik ben uitgevallen en kom er alleen niet uit. Hoe kan ik opladen?
 • Ik zie overal als een berg tegenop. Hoe kan ik mezelf weer motiveren?
 • Ik word overvallen door emoties. Hoe krijg ik grip?
 • Ik kan me niet concentreren en ik vergeet veel. Help.
 • Ik heb het gevoel dat ik het niet meer overzie, laat staan aankan.
 • Ik merk dat mijn herstel moeizaam gaat, wat doe ik verkeerd?
 • Ik ga re-integreren na mijn burn-out, hoe voorkom ik een terugval?

 

Werkwijze burn-out coach

Een burn-out vraagt tijd, zorgvuldigheid en in kleine stappen toewerken naar herstel. Het is fijn als je er niet alleen voor staat en duidelijke richtlijnen kunt volgen. Elk stress herstel traject kenmerkt zich door drie vaste elementen: (1) opladen, (2) oplossen en (3) oppakken. Als lichaamsgericht werkend psycholoog en coach werk ik niet alleen ervarings- en lichaamsgericht. Ik volg ook de richtlijnen van het CSR gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar stress en burn-out.

We beginnen eerst met fysiek herstellen van de uitputtingsslag. Pas daarna is er ruimte in je hoofd om met frisse blik te kijken naar jezelf en de patronen die ervoor hebben gezorgd dat je bent uitgevallen. Hoe ga je om met uitdagingen? Hoe zorg je voor jezelf? Hoe geef je grenzen aan? Wat geeft je energie? Je leert jezelf en je gebruiksaanwijzing beter kennen zodat je op een gezonde manier het beste uit jezelf weet te halen, zonder jezelf weer over de kop te werken.

We starten met een vrijblijvend intakegesprek waarin ik als psycholoog en burn-out coach echt naar je verhaal luister. We maken kennis, brengen jouw situatie in kaart en kijken of je bij mij op de juiste plek bent. Na de intake maak ik, indien gewenst, een passende offerte voor je werkgever. De burn-out coaching bestaat doorgaans uit een traject van negen of twaalf gesprekken. Tussen de sessies door ga je zelf aan de slag met praktische opdrachten zodat je stap voor stap en gericht werkt aan herstel.

 

Resultaat burn-out coaching

 • Je ervaart weer grip op jezelf en je leven
 • Je hebt weer rust in je hoofd
 • Je slaapt beter
 • Je kunt je weer concentreren
 • Je zit lekker in je vel
 • Je geniet weer van de kleine dingen
 • Je zorgt goed voor jezelf
 • Je herkent je grenzen en geeft dit tijdig aan
 • Je behoudt werk/privé balans
 • Je focust je op wat je belangrijk vindt
 • Je hebt weer regie over loopbaan & leven
 • Je herkent de vroege signalen om terugval te voorkomen

 

Vrijblijvend kennismaken? Gratis gesprek inplannen
Heb je nog een vraag? Contact opnemen
Ervaring met burnout coach psycholoog Breda

“Ik weet nu beter wie ik ben en heb ontdekt wat ik zelf wil”

“Ik besloot met Suzan aan de slag te gaan en had werkelijk waar geen idee wat ik moest verwachten. Ik was zoekende, geen idee waarnaar eigenlijk. Het enige dat ik wilde was rust en beter worden. Ik was mezelf kwijt, liep met m’n ziel onder m’n arm en voelde mij totaal onbegrepen. Ik twijfelde enorm aan mezelf. M’n hoofd was op volle toeren, maar m’n lichaam was moe.

Suzan heb ik ervaren als een lieve, begripvolle, rustige vrouw die zich erg goed kan inleven. Hoe ze het doet weet ik niet, maar altijd op de juiste momenten zei ze de juiste dingen. Het concrete resultaat? De nieuwe ik. Ik heb veel meer rust, luister beter naar m’n lichaam en ben zoveel relaxter en blijer. Ik weet nu veel beter wie ik ben, wat ik wel en ook wat ik niet wil. Wat ik eerst maar voor lief nam, accepteer ik niet meer. Ook haast en stress ik velen malen minder omdat ik heb leren omdenken en loslaten waar ik geen controle op heb.
Ik heb door de burn-out coaching keuzes durven maken en ben weg bij mijn oude werkgever. Ik heb alle tijd genomen om volledig te herstellen om vanuit daar te solliciteren. Tijdens het eerste gesprek ben ik direct aangenomen, heb nu een vast contract op zak en niet te vergeten; een zo veel zekerder gevoel.

Suzan was er niet alleen tijdens de sessies, maar ook daarbuiten tijdens belangrijke keuzes kon ik op haar rekenen. Ik weet 100% zeker dat ik zonder de hulp van Suzan als mijn burn-out coach niet geworden was wie ik nu ben. Ik ben haar ontzettend dankbaar, voor mij is ze goud waard.”

Adrienne, finance professional

Impressie

psycholoog coach Breda suzan oostvogels 1
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 13
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 15
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 11
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 16
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 9
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 10
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 3
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 12
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 5
psycholoog coach Breda suzan oostvogels 7